avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua ! Mi s-a terminat un proces pentru conducere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua ! Mi s-a terminat un proces pentru conducere a unui ...

Buna ziua !
Mi s-a terminat un proces pentru conducere a unui autovehicul avand permisul suspendat , pedepasa la care am fost condamnat apare asa : " În temeiul art. 38 alin. 1 cu aplicarea art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal contopeşte cele două pedepse, la pedeapsa de 6 luni închisoare adăugând o treime din cealaltă pedeapsă, în final inculpatul urmând să execute o pedeapsă de 8 luni închisoare. În baza art. 83 alin. 1 şi 3 Cod penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. " .

Din cate am inteles amanarea aplicarii pedepsei conform art 83 alin 1 nu se considera o condamnare definitiva , iar intrebarea mea este daca pot recupera permisul?
In hotarare nu se face referire la acest fapt , iar din cate am inteles fara o condamnare definitiva nu se anuleaza permisul.

Multumesc!
Potrivit Codului rutier nu se va anula permisul de conducere, dar trebuie să fiți atent la eventualele obligații impuse de instanță prin dispunerea amânării aplicării pedepsei.
Multumesc pentru raspuns.
Instanta nu a adus referire la nici o restrictie cu privire la permis sau la conducerea de autovehicule ci doar obligatiile de prezentare la serviciul de Probatiune.
Legalizati hotararea daca a ramas definitiva si mergeti la poilitie sa vi se restituie permisul.
Multumesc pentru raspuns.
Hotararea este definitiva deoarece s-a rejudecat la Curtea de Apel , apare mentiunea la sfarsitul hotararii cu "Definitiva.'

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Legalizati hotararea daca a ramas definitiva si mergeti la poilitie sa vi se restituie permisul.

Trebuie legalizata, asa vor cei de la politie, dar mergeti sa va interesati personal.

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto categoria b alexpru2017 alexpru2017 Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune cand si in ce conditii pot redobandi permisul auto. Va trimit mai jos extras din hotararea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere BrunoStefan BrunoStefan In anul 2018 am fost prins conducand cu permisul suspendat, mi-a fost retinuta procesul verbal prin care reiese ca am 15 zile drept de conducere dupa luarea ... (vezi toată discuția)
Condamnare fără acord de recunoaștere Lungu28 Lungu28 Ce înseamnă \"Condamnare fără acord de recunoaștere \" (vezi toată discuția)