avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Directionarea 3,5% si sponsorizarea unui ONG
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Directionarea 3,5% si sponsorizarea unui ONG

Buna ziua, am doua intrebari legate de directionarea 3,5% si de sponsorizarea unui ONG.
1. Poate firma care are drept actionar unic o persoana care face parte si din conciliul de administratie si dintre membrii fondatori ai unui ONG sa directioneze 3.5% respectivului ONG? (Exista limitari legale? Daca da, care sunt acestea in mod concret)
2. Si acest lucru( sponsorizarea) nu este posibila conform -LG 32/1994
Articolul 6

Facilitățile prevăzute în prezenta lege nu se acordă în cazul:

a) sponsorizarii reciproce între persoane fizice sau juridice;

b) sponsorizarii efectuate de către rude ori afini până la gradul al patrulea inclusiv;

c) sponsorizarii unei persoane juridice fără scop lucrativ de către o altă persoană juridică care conduce sau controlează direct persoana juridică sponsorizata.
ot dona ca membru fiondator si Prededinte al ONG-ului o anumita suma respectivului ONG? Contabilul spune ca nu se poate din cauza legii sponsorizarii care interzice acest lucru pana la rude gradul 4. As vrea sa am confirmarea, sau sa ma ajutati cu trimitere catre legea care arata ca nu ar fi asa. Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati?! camiha camiha Va supun atentie urmatoarea speta: Din Consiliul Director al unei ONG face parte o SRL, avand calitatea de PRESEDINTE Reprezentul legal al SRL-ului este ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale in cazul sponsorizarii unui club sportiv al carui asociat este o ruda Adriana_Neaga Adriana_Neaga Buna ziua, As dori sa stiu care este interpretarea legii sponsorizarii in cazul unui club sportiv daca: administratorii firmei sponsorizante sunt si ... (vezi toată discuția)
Conditiile deductibilitatii sponsorizarii AphisG AphisG Buna ziua, Intrebarea mea este legata strict de conditiile in care sponsorizarile sunt considerate deductibile. Din legea 32/1994 am concluzionat ca nu ... (vezi toată discuția)