avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... incompatibilitati?!
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

incompatibilitati?!

Va supun atentie urmatoarea speta:
Din Consiliul Director al unei ONG face parte o SRL, avand calitatea de PRESEDINTE
Reprezentul legal al SRL-ului este asociat unic si administrator. Poate sponsoriza aceasta SRL ONG-ul al carei presedinte( Consiliul Director) este?
Si daca exista o incompatibilitate ce cadru legal o stipuleaza?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Tudor , utilizator 12:41, 13 Martie 2009
Legea Sponsorizarii

Art. 3. - Persoanele fizice sau juridice din Romania nu pot efectua activitati de sponsorizare sau de mecenat din surse obtinute de la buget.
(2) Institutiile si autoritatile publice, societatile comerciale cu capital majoritar de stat si regiile autonome nu pot efectua activitati de sponsorizare avand ca beneficiari persoane fizice si asociatii familiale care isi desfasoara activitatea conform Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent, precum si societati comerciale cu capital privat
Art. 6. - Facilitatile prevazute in prezenta lege nu se acorda in cazul:
a) sponsorizarii reciproce intre persoane fizice sau juridice;
b) sponsorizarii efectuate de catre rude ori afini pana la gradul al patrulea inclusiv;
c) sponsorizarii unei persoane juridice fara scop lucrativ de catre o alta persoana juridica care conduce sau controleaza direct persoana juridica sponsorizata
Legea nu interzice sponsorizarea reciprocă, sponsorizarea între rude sau sponsorizarea între persoane juridice aflate în relaţii de subordonare şi control, tot aşa cum nu interzice nici sponsorizările efectuate peste limita celor 20 de procente, respectiv, a celor cinci puncte procentuale deductibile la calculul impozitului pe profit, după caz – dacă este vorba despre o persoană care realizează profit sau despre una care realizează venituri din activităţi independente. Dar nici una dintre actele de sponsorizare efectuate în aceste cazuri nu beneficiază de deduceri la impozit, nici pentru sponsor sau mecena, nici pentru beneficiar.
va multumesc frumos pentru opinie....imi puteti transmite, va rog, textul legii sponsorizarii, lg.32/1994,modificata?
Legea 32/1994 privind sponsorizarea, modificata:
[ link extern ]
va multumesc frumos!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de incompatibilitati la societati nonprofit .Este vorba despre un CAR pensionari unde un membru al Consiliului de Administratie este in acelasi timp si gestionar la magazia de materiale mortuare .Are acest drept legal sau este la latitudinea Consiliului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cancer pulmonar ContSters79437 ContSters79437 Exista baza legala pentru acordarea unui ajutor banescu unui angajat care sufera de cancer pulmonar in conditiile in care [b]societatea comerciala cu capital ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare robertsega32 robertsega32 Poate o societate comerciala sa sponsorizeze o familie saraca cu un produs dintre cele pe care le comercializeaza? Exista limitari sau interdicti cu privire la ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare valabila? alexs2012 alexs2012 Este deductibila de la impozitul pe profit o sponsorizare efectuata de catre o firma care are 2 asociati A cu cota de 90% si B cu cota de 10% catre o asociatie ... (vezi toată discuția)