avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CANCER PULMONAR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CANCER PULMONAR

Exista baza legala pentru acordarea unui ajutor banescu unui angajat care sufera de cancer pulmonar in conditiile in care societatea comerciala cu capital integral de stat la care lucreaza acesta nu are contract colectiv de munca???
MULTUMESC FRUMOS
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:06, 28 Septembrie 2010
ar fi posibil un contract de mecenat .
Trebuie analizat cu atentie incadrarea in articolul 3 din legea 32/1994 rep.
Art. 3
Persoanele fizice sau juridice din România nu pot efectua activităţi de sponsorizare sau de mecenat din surse obţinute de la buget.

(2)Instituţiile şi autorităţile publice, societăţile comerciale cu capital majoritar de stat şi regiile autonome nu pot efectua activităţi de sponsorizare având ca beneficiari persoane fizice şi asociaţii familiale care îşi desfăşoară activitatea conform Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfăşoară activităţi economice în mod independent, precum şi societăţi comerciale cu capital privat.

daca insa exista alte surse din care se pot aloca bani, daca persoana respectiva nu este ruda sau afin pana la grad 4 cu cineva din adminstratie, se poate acorda un ajutor sub forma unui mecenat.
Se incheie un contract de mecena , in forma autentica, cu dovada medicala a motivelor .
Suma primita este neimpozabila .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati?! camiha camiha Va supun atentie urmatoarea speta: Din Consiliul Director al unei ONG face parte o SRL, avand calitatea de PRESEDINTE Reprezentul legal al SRL-ului este ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare robertsega32 robertsega32 Poate o societate comerciala sa sponsorizeze o familie saraca cu un produs dintre cele pe care le comercializeaza? Exista limitari sau interdicti cu privire la ... (vezi toată discuția)
Donatie catre persoana fizica mari.a mari.a Buna seara, Spuneti-mi va rog daca este ok ca firma sa doneze un autoturism unei persoane fizice. Firma este pe profit, cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)