avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... sponsorizare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

sponsorizare

Poate o societate comerciala sa sponsorizeze o familie saraca cu un produs dintre cele pe care le comercializeaza? Exista limitari sau interdicti cu privire la acest lucru? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: robertsega32 , utilizator 13:37, 21 Octombrie 2010
Pai, ar cam fi. Legea sponsorizarilor nr. 32/1994 face referire la persoane fizice , dar in intelesul de persoane fizice autorizate. Astfel:
ART. 4
(1) Poate fi beneficiar al sponsorizarii:
d) orice persoana fizica cu domiciliul în România a carei activitate în unul dintre domeniile prevãzute la lit. a) (cultural, artistic, educativ, de învãţãmânt, ştiinţific - cercetare fundamentalã şi aplicatã, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protecţiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenta şi servicii sociale, de protecţia mediului, social şi comunitar, de reprezentare a asociaţiilor profesionale, precum şi de întreţinere, restaurare, conservare şi punere în valoare a monumentelor istorice- n.m.) este recunoscuta de cãtre o persoana juridicã fãrã scop lucrativ sau de cãtre o instituţie publica ce activeazã în domeniul pentru care se solicita sponsorizarea.

Totodata, potrivit
ART. 3
(1) Persoanele fizice sau juridice din România nu pot efectua activitãţi de sponsorizare sau de mecenat din surse obţinute de la buget.
(2) Instituţiile şi autoritãţile publice, societãţile comerciale cu capital majoritar de stat şi regiile autonome nu pot efectua activitãţi de sponsorizare având ca beneficiari persoane fizice şi asociaţii familiale care isi desfãşoarã activitatea conform Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent, precum şi societãţi comerciale cu capital privat.
Ok. Dar care ar putea fi modalitatea prin care o societate comerciala ar putea da, dona un produs unei, sa zicem, familii sarace? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie reprooradea reprooradea SPUNETI-MI VA ROG , EU , CA SOCIETATE COMERCIALA POT DONA OFICIAL CEVA UNEI ASOCIATII DE LOCATARI CEVA SI SA-MI REDUC CU VALOAREA ACESTEIA IMPOZITUL MEU PE ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare, mecenat kodrins kodrins Buna ziua O persoana fizica fara personalitate juridica, dar cu activitate publica recunoscuta de catre diverse asociatii, poate primi sponsorizare, sau nu? ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare GEORADU1971 GEORADU1971 cum pot beneficia de o sponsorizare pentru achizitionarea de proteze auditive pentru un copil minor,prin contract de sponsorizare sau de mecenat ? M-i s-a ... (vezi toată discuția)