avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, In situația în care am doi angajatori, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, In situația în care am doi angajatori, pot fi in ...

Bună ziua,
In situația în care am doi angajatori, pot fi in concediu medical la un angajator și la celalalt în concediu de odihna? Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2021
Georgiana123456789, utilizator
Cel mai recent răspuns: Georgiana123456789 , utilizator 11:07, 19 Decembrie 2021
Se poate o astfel de situație.
Buna ziua
Nu puteti. Concediul medical suspenda efectuarea zilelor de CO.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2021
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concediul medical suspenda c.i.m. acelasi angajator .... in cazul mai multor angajatori, trebuie sa fie depus la toti perntru suspendare... legea sanctioneaza doar prestarea de activitate , nu si aflarea in CO.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Georgiana123456789 a scris:

In situația în care am doi angajatori, pot fi in concediu medical la un angajator și la celalalt în concediu de odihna?

Trebuie să depuneți certificatul medical la amândoi angajatorii că altfel puteți lua amendă între 1000 și 2000 de lei și pierdeți banii de concediu medical.

9. La articolul 47, după alineatul (3) se introduc două noi alineate,
alineatele (4) şi (5), cu următorul cuprins:
"(4) Constituie contravenţie desfăşurarea activităţii de către persoanele
prevăzute la art. 33 la unul dintre angajatori în perioada în care la
celălalt/ceilalţi angajator/angajatori a prezentat certificat/certificate de
concediu medical.

10. La articolul 48, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul
cuprins:
"ART. 48
(1) Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează după cum urmează:
c) cea prevăzută la alin. (4), cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, precum
şi neplata/recuperarea indemnizaţiei de asigurări sociale de sănătate;

[ link extern ]

Depuneți originalul la primul angajator iar la celălalt o copie. Amândoi trebuie să vă dea indemnizație de concediu medical.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2021
Emilika40, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Se sanctioneaza desfasurarea activitatii, nu nedepunerea certificatului. Prin urmare va puteti lua CO

Alte discuții în legătură

Refuz la plata concediului medical ValcuMirela ValcuMirela Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce pot face daca seful meu de trei luni refuza sa-mi plateasca concediul medical de care beneficiez pentru fetita mea de 4 ani ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza plata concediilor medicale elena balan elena balan in anul 2011 am revenit la munca dupa ce am stat in concediu de ingrijire copil, dupa 2 luni am ramas insarcinata din nou si am intrat in concediu de risc de ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical fritache fritache Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca unui angajat aflat in somaj tehnic i se poate plati concediu medical? Care este baza legala? Mentionez ca contractul ... (vezi toată discuția)