avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neindeplinire obligatii notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neindeplinire obligatii notar

Buna ziua,
La sfarsitul lunii septembrie am solicitat unui notar public sa faca succesiune pentru o suprafata de teren,apoi sa cumpar terenul de la urmasul proprietarului terenului decedat.S-au facut toate formalitatile,act de succesiune si contract de vanzare intre mine si mostenitor.Dupa finalizarea documentelor,notarul mi-a spus sa il contactez dupa 15 zile pentru emiterea C.F-ului.Deoarece 15 zile se implineau in weekend,am sunat luni pentru a primi C.F-ul,dar mi s-a spus ca inca nu este emis.Dupa cateva saptamani m-am informat la Cadastru in raza caruia se afla emiterea C.F.-ului,de unde mi s-a spus ca documentele s-au depus in ziua in care am sunat eu pentru a cere C.F.-ul,nu in ziua incheierii succesiunii si contractului de vanzare si ca mai dureaza.Dupa doua luni jumatate de la intocmirea documentelor de vanzare si succesiune,s-a emis C.F.-ul pe numele mostenitorului terenului si nu pe numele meu,in urma contractului de vanzare. a terenului respectiv.Am explicat notarului,prin mesaj pe whatsapp faptul ca nu s-a emis C.F.-ul pe numele meu,ci pe a mostenitorului,dar nu mi-a raspuns.Am cerut informatii biroului de Fond Funciar,care mi-a spus ca nu s-a inregistrat online de catre notar contractul de vanzare al terenului si din aceasta cauza eu nu figurez pe C.F.Din momentul intocmirii actelor au trecut doua luni jumatate.In final,dupa amenintari din partea notarului ca ma da in judecata pentru hartuire daca il mai deranjez cu telefon sau mailuri,a zis ca i-a expirat tokenul si din aceasta cauza nu a depus online contractul de vanzare pentru a se inregistra la Carteal Funciara,dar a doua zi o sa inregistreze contractul de vanzare a terenului.
Intrebarea mea este daca exista,legal,un termen in care se depun documentele notariale la Cartea Funciara,iar eliberarea C.F-ului are un termen de eliberare?As putea sa-i fac notarului o plangere undeva pentru a fi pedepsit pentru abuz sau neglijenta in serviciu?In cazul in care vreau sa-i fac plangere penala trebuie facuta in localitatea in care are notarul biroul sau in localitatea mea de domiciliu?Eu locuiesc in alta localitate decat cea in care are notarul biroul.Multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna seara.. casa veche+teren cumparat cu vanzare cumparare, ... Kiki Krisztian Kiki Krisztian Buna seara.. Casa veche+teren cumparat cu vanzare cumparare, sunt trei mostenitori, 2plecati din tara. Casa+terenul a fost cumparat de la 1mostenitor..Doresc ... (vezi toată discuția)
Adresa radiere ipoteca - acte necesare sivd sivd Buna ziua, Am achitat un credit ipotecar (inceput in 2005). Pentru a-mi elibera adresa de radiere ipoteca, banca mi-a cerut printre altele urmatoarele ... (vezi toată discuția)