avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata diverselor servicii (servicii paza, curatenie, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata diverselor servicii (servicii paza, curatenie, cheltuieli ...

Plata diverselor servicii (servicii paza, curatenie, cheltuieli administrative și salarii) de ce se plătesc la cota parte indiviza?
Ar trebui plătit la număr de persoane pentru ca aceste servicii sunt functie de acest număr și nu de suprafața apartamentului.
Una este sa asiguri aceste servicii pt un apartament cu suprafața mica in care locuiesc 4, 5, 6, etc persoane fata de un apartament mai mare in care locuiesc doar 1, 2 persoane.
Curățenia se face pe holuri (și nu in propriul apartament) unde mai multe pers. fac mai multă murdărie ( nu vorbim de familiile cu mulți iar restul serviciilor nu prea depind de nr de persoane dar unde sunt mai multe persoane și veniturile familiei sunt mai mari.
Plata pana in 2007 ( parca!) se făcea la nr de persoane și apoi s-a modificat dar nu înțeleg care a fost logica.
Cel mai recent răspuns: Boeru Gheorghe , utilizator 21:10, 14 Decembrie 2021
aveti dreptate, inainte aceste cheltuieli se faceau la numar de persoane. Eu am gasit paralela cu impozitele si taxele locale care se platesc la suprafata nu la numarul de persoane. In concluzie, daca e lege nu e tocmeala !...
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2021
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator


Boeru Gheorghe a scris:

Plata diverselor servicii (servicii paza, curatenie, cheltuieli administrative și salarii) de ce se plătesc la cota parte indiviza?

Calculare parti comune se realizeaza in temeiul disp L nr 196/2018 -in functie de cota parte indiviza
Cota parte indiviza, conform legii reprezinta cota parte din proprietatea comuna care revine fiecarei proprietati individuale.
In actul de vanzare cumparare bun imobil , alaturi de suprafata apartamentului achizitionat, suprafata de teren ce revine acestuia, apare si cota parte indiviza. Aceasta se calculeaza ca procent din suprafata totala utila a imobilului.
Legea o stiu dar nu inteleg logica. Vroiam un raspuns cu explicatii logice de ce este asa si ce argument a dus la schimbarea de la nr persoane la cota parte indiviza.
legi facute aiurea, pe genunchi sunt cu sutele dar vroiam sa stiu argumentarea cand s-a schimbat legea
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata femeii de serviciu la asociatii de proprietari peraspera peraspera Se repartizeaza pe cota indiviza, pe persoane, sau cum vrem noi? (vezi toată discuția)
Calcul plata indiviza pe scara vionick91 vionick91 Buna seara, Locuiesc pe Bulevardul Tomis in bloc Turn.Pe palier sunt patru tipuri de apartamente cu suprafata locuibila diferita. La avizier cand se afiseaza ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste femeia de serviciu? enculescu enculescu Doresc sa imi spuneti cum se poate platii femeia de serviciu conform legii? la suprafata, la partament, la persoane??? (vezi toată discuția)