avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Comerț electronice sh pe olx
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Comerț electronice sh pe olx

Bună ziua
Comercializez produse electronice pe olx și am ajuns la valori care ma sperie de anaf. Produsele le achiziționez prin Ebay de la diferite persoane fizice, fără documente și le revand pe olx. Vreau sa întru în legalitate, sa nu am probleme și nu știu ce ar trebuii sa fac, ce societate sa înființez, cum procedez cu înregistrarea produselor. Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~

Luna trecuta ach de 8000 lei, vânzări 15000 lei. Este mult sau puțin?
Voinea Liviu a scris:

Buna ziua!
Depinde la ce valori va referiti.
Daca va sperie pe dvs nu inseamna ca ati depasit vreun plafon.

Si evidentiaiti undeva venitul in vederea impozitarii sau e la negru ? Ca atunci vorbim de evaziune fiscala , daca sunt venituri cu caracter de continuitate ( adica activitati indepedente)
Pai acum la negru. Tocmai de asta vreau sa vad ce am de făcut. Nu am nevoie de surprize și discuții fără sfârșit cu băieții de la anaf

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

Si evidentiaiti undeva venitul in vederea impozitarii sau e la negru ? Ca atunci vorbim de evaziune fiscala , daca sunt venituri cu caracter de continuitate ( adica activitati indepedente)

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va infiintati un PFA si puteti vinde linistit .
Platiti 10% la diferenta intre incasari plati .
CAS 25% si CAS 10% calculate la 12 salarii minime ( 12x 2550 =30600) din anul 2022 , DOAR daca venitul net ( incasari - plati ) depaseste acest plafon de 12 salarii minime - 30.600 lei /an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa mi spuneti ce taxe trebuiesc platite la ... mirelluta_m2005 mirelluta_m2005 Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce taxe trebuiesc platite la un PFA. Multumesc! (vezi toată discuția)
Noul prag de plata cass de 6 salarii minime pe economie pentru venituri extra-salariale stela223 stela223 Va salut, Din cate am inteles odata cu noile modificari fiscale (din din O.G. 16/2022, art. I, pct.81 - ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac si freelancing la o firma din strainatate. eloquent eloquent Buna ziua! Daca am deja un job full-time in Romania in domeniul IT, si vreau sa fac si freelancing la o firma din strainatate (tot in domeniul IT), ce taxe ... (vezi toată discuția)