avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedură instiintare radar ..suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedură instiintare radar ..suspendare permis

Buna ziua,am și eu o intrebare
Recent am primit acasă o notificare de Aviz de Instiintare prin poștă!Cum nu poate fii decat de la Poliția Rutiera automat ma duce cu gândul la faptul ca am fost surprins de radar pe A2 cu o viteză de 190-200km/h
M-ar interesa să știu cum se procedează in condițiile în care nu ridic recomandata la poștă din dorința de a mai beneficia de permis măcar de sărbători!
Care sunt următorii pași dupa intoarcerea recomandatei, banuiesc ca boi primii Instiintarea direct acasă ...
De asemenea banuiesc că va trebuii sa declar cine a condus autoturismul.. ce se întâmplă dacă nu raspund cererii?
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2021
Luciann739, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:04, 15 Decembrie 2021
Puteti sa ridicati instiintarea, nu se suspenda automat permisul daca nu comunicati identitatea celui care a condus,
Art. 102
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
..........................
14. necomunicarea de către proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea poliției rutiere, a identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul spre a fi condus;
[ link extern ]
Mulțumesc pentru răspuns
Nu am de gand să ma sustrag de la comunicarea identititatii soferului,adică eu
Dar ma gândeam ca dacă mai amân birocratia poștală reusesc sa trec peste perioada sarbatorilor cu permisul în buzunar!
Nu știu dacă în cazul meu neavând un an de vechime al permisului voi primii dovada de circulație de 15 zile.
În cazul in care nu ridic recomandata ,banuiesc ca voi primii instiintarea acasă sau care sunt urmatori pași..
Mulțumesc

latka a scris:

Puteti sa ridicati instiintarea, nu se suspenda automat permisul daca nu comunicati identitatea celui care a condus,
Art. 102
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
..........................
14. necomunicarea de către proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea poliției rutiere, a identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul spre a fi condus;
[ link extern ]

Daca nu va prezentati la posta, veti primi PV de contraventie, conform art. 102/1/14.
Inca veti putea plati la jumatate din minim, pe viitor e posibil sa nu :
www.avocatnet.ro/articol_597...
[ link extern ]
24. După articolul 109, se introduce un nou articol, art.1091
, cu următorul cuprins:
„Art.1091
- Amenzile contravenționale aplicate pentru contravenția prevăzută la art.102 alin.(1)
pct.14 se achită în cuantumul stabilit de agentul constatator, fără posibilitatea achitării a jumătate
din minimul amenzii prevăzute la clasa a IV-a de sancțiuni.”
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare parcare neregulamentare in parbriz CiobyJr CiobyJr Buna ziua, Tocmai ce am primit un premiu de parcare neregulamentare in parbriz in care scrie ca la data de xxx la ora xxx autoturismul cu numarul de ... (vezi toată discuția)
Citatie pentru comunicare identitate sofer (radar). suspendare permis pentru depasire viteza legala. RogerMerle RogerMerle Va scriu in urmatoarea speta: - Am primit prin curier o instiintare emisa de Politia Rutiera care spune urmatoarele: - “In conformitate cu prevederile art. ... (vezi toată discuția)
Amenda radar sory29 sory29 am fost surprins de camerele video fixe pe dn1 circuland cu 82 km la ora,m-i s-a trimis un formular acasa prin care am fost informat de acest lucru si mi se ... (vezi toată discuția)