avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Baza de calcul pentru TVA in cazul unui PFA la norma ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Baza de calcul pentru TVA in cazul unui PFA la norma de venit

Buna ziua,
Se da PFA la norma de venit, neplatitor de TVA.
In cazul in care se depaseste plafonul TVA de 300.000 lei, suma de plata TVA se va calcula din norma de venit, sau din suma tuturor incasarilor (provenite din facturi)?
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 19:49, 15 Decembrie 2021
suma tuturor facturilor emise ( incasate sau nu ) . De asemenea intra si facturile de avans emise .

cf art 310 :

"(2) Cifra de afaceri care servește drept referință pentru aplicarea alin. (1) este constituită din valoarea totală, exclusiv taxa în situația persoanelor impozabile care solicită scoaterea din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, a livrărilor de bunuri și a prestărilor de servicii efectuate de persoana impozabilă în cursul unui an calendaristic, taxabile sau, după caz, care ar fi taxabile dacă nu ar fi desfășurate de o mică întreprindere, a operațiunilor rezultate din activități economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă, în cazul în care aceste operațiuni ar fi fost realizate în România conform art. 297 alin. (4) lit. b), a operațiunilor scutite cu drept de deducere și, dacă nu sunt accesorii activității principale, a operațiunilor scutite fără drept de deducere prevăzute la art. 292 alin. (2) lit. a), b), e) și f). Prin excepție, nu se cuprind în cifra de afaceri prevăzută la alin. (1), dacă sunt accesorii activității principale, livrările de active fixe corporale, astfel cum sunt definite la art. 266 alin. (1) pct. 3, și livrările de active necorporale, efectuate de persoana impozabilă.

(3) La determinarea cifrei de afaceri prevăzute la art. 310 alin. (1) din Codul fiscal se cuprind inclusiv facturile emise pentru avansuri încasate sau neîncasate și alte facturi emise înainte de data livrării/prestării pentru operațiunile prevăzute la art. 310 alin. (2) din Codul fiscal."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon tva - venituri din activ.independente nicoletapenescu nicoletapenescu Care sint veniturile din activ.indepndente care sint luate in considerare la plafonul de TVA de 300.000 lei. Situatia practica este a unui PFI activitati ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri roxu69 roxu69 Contul 7582 intra in cifra de afaceri pentru plafonul de tva? (vezi toată discuția)
Plafonul tva se calculează la profit sau la totalul tranzacțiilor? Mihaela.D Mihaela.D Buna ziua! Plafonul tva se calculeaza la profit sau la totalul tranzacțiilor? (vezi toată discuția)