avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Care este tratamentul din punct de vedere al TVA-ului?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Care este tratamentul din punct de vedere al TVA-ului?

Buna ziua! O firma inregistrata in scopuri de tva in Romania, presteaza servicii de placare cu gresie si faianta asupra unui imobil situat in Austria, serviciile in discutie sunt facturate catre o firma inregistrata in scopuri de TVA in Italia. Care este tratamentul din punct de vedere al TVA-ului, la ce rand se declara sumele in decontul D300 si daca se declara sau nu in D390? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 10:47, 17 Decembrie 2021
Buna ziua,

Serviciile legate de bunuri imobile, cum este și acesta, au locul prestării unde sunt situate bunurile imobile. Asta poate presupune înregistrarea în scopuri de TVA in Austria și facturarea cu TVA din Austria către firma din Italia.Pentru firma din Romania nu sunt prestări de servicii intracomunitare ci sunt servicii neimpozabile, cu locul prestării in Austria. Nu se declara in D390.D300 rd. 3.
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2021
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura pentru cazare in bulgaria OOANA1977 OOANA1977 Buna ziua, Cum inregistrez o factura de cazare din Bulgaria? Se declara in D390? Multumesc Astept raspuns (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara antonia_m09 antonia_m09 O soc.com din Romania, platitoare de TVA achizitioneaza din Italia de la o societatea platitoare de tva (cod fiscal valid) materiale auxiliare utilizate ... (vezi toată discuția)
Regim tva - factura din ue pentru bilet de avion dobrea.katalina dobrea.katalina O SOCIETATE DIN ROMANIA, CU CAPITAL BELGIAN, PLATESTE FACTURA DE AVION, ORI DE CATE ORI SEFII DIN BELGIA VIN IN ROMANIA. SOCIETATEA DIN GRUP, DIN BELGIA NE ... (vezi toată discuția)