avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita

Va rog sa-mi dat un sftat.Fostul meu sot a facut credite la cateva banci (credite de nevoi personale)nu a girat cu nimic.dupa divort apartamentul in care locuiesc eu si copii a ramas bun comun .Nu am facut partaj deci santem coproprietari chiar daca el nu locuieste cu noi.De ceva timp primeste notificari de plata chiar si o citatie si somatii de executare silita.In acest caz daca nu am partajul facu eu imi pot pierde apartamentul din cauza lui?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: safta ioana , utilizator 09:20, 20 Ianuarie 2010
fiind un bun comun vor exista probleme, insa fara o hotarare de partajare nu se poate trece la executarea silita. dumneavoastra trebuie sa demonstrati (acte, martori) ca ati contribuit in mare parte la achizitionarea imobilului respectiv. cei doi copii aflati in ingrijirea dumneavoastra vor fi si ei in beneficiul dumneavoastra. Astfel, se poate ca instanta sa stabileasca ca apartamentul va partine in totalitate sau partial, asta depinzand de apararile pe care le veti face.
Daca, insa sotul are venituri din a caror executare se pot acoperi debitele sale, e posibil ca banca sa nu treaca la executare. discutati cu fostul sot si incercati sa-l convingeti sa-si achite benevol obligatiile , sa discute cu creditorul. daca acest lucru nu e posibil apelati la un avocat
executarea silita se indreapta in primul rand asupra venitului salarial al debitorului, bunurile sale mobile si in ultimul rand priveste bunurile imobile ale sale.
daca se va ajunge la executare silita, creditorul va cere partajarea silita a imobilului, pt. a putea executa silit partea din imobil ce-i va reveni sotului .
in acest caz, raspunsul la intrebarea dvs. este da, veti pierde in cele din urma imobilul, daca se va ajunge la executare silita.
indicat ar fi sa vedeti cuantumul datoriilor fostului sot, sa incercati sa vorbiti cu acesta, sa-l lamuriti sa-si achite datoriile .

cel mai bine ar fi sa faceti partajul judiciar, si sa solicitati dvs. atribuirea imobilului, cu obligatia de a plati sulta sotului .
astfel, va asigurati ca nu veti pierde apartamentul in cauza.
Va multumesc pentru raspuns si va doresc toate cele bune.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere apartament mioaranoni mioaranoni Sunt proprietarul unui apartament, impreuna cu fosta sotie. Deoarece mi-am pierdut locul de munca si aveam 4 credite la 4 banci, am intarziat 6 luni cu ratele ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj sedal sedal in perioda casniciei fostul sot a facut niste credite fara instiintarea si acordul meu, acesta fiind unul din motivele pentru care am divortat. daca el nu-si ... (vezi toată discuția)