avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnat nevinovat pentru infracțiunea de omor din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnat nevinovat pentru infracțiunea de omor din culpă (accident ...

Condamnat nevinovat pentru infracțiunea de omor din culpă (accident rutier)
Fapta este din anul 2013, la fond condamnat la 2 ani cu executare iar apelul a fost admis și schimbat în 2 ani cu suspendare în condițiile art. 86 indice 2.
După rămânerea definitivă a Deciziei Curții de Apel am găsit probe care atestă nevinovăția, respectiv: 1. expertiză extrajudiciară, în care doi experți arată dinamica producerii accidentului, dinamica pasagerilor în interiorul mașinii, coroborat cu leziunile medico-legale și în care se specifică cine a fost la volan în momentul accidentului; 2. am găsit o probă prin care demonstrez că un pantof sport rămas în mașina accidentată în partea dreaptă față, este al persoanei condamnate, care în momentul accidentului se afla pe bancheta din față dreapta, fiind aruncat afară din mașină în timpul impactului. EROAREA a plecat de la faptul impactul mașinii implicate în accident (Dacia Logan) cu un autotractor, a fost în partea dreaptă față iar mașina a avut o mișcare de rotație spre stânga, după șocul frontal; pe pasagerul din dreapta față îl aruncă afară iar pe cel de la volan, care a decedat în timpul impactului, îl aruncă pe scaunul din dreapta. Aici îl găsesc cei de la ISU care îl scot din mașină, să-i acorde primul ajutor, fără succes și care, întocmesc un raport în care afirmă că ,,a fost găsită o persoană pe scaunul din față dreapta, decedată, una pe bancheta din spate, decedată, iar conducătorul mașinii a fost găsit în afara autoturismului și transportat în comă la spital;;( aceasta este și proba care a dus la condamnare)
Acțiunea de revizuire care a fost respinsă ca nefondată.
Am făcut plângere penală pentru unul din martori pentru mărturie mincinoasă, dar respinsă de Parchetul Militar pe motiv că lipsește intenția.
Vă rog să mă sfătuiți ce se mai poate face pentru restabilirea adevărului. Situația este foarte gravă. O persoană condamnată NEVINOVATĂ, care este disperată având în vedere și starea de sănătate; a fost în comă multe zile, aproape mort iar medicii au fost mult timp rezervați privind șansele de supraviețuire.
Vă mulțumesc, anticipat, din suflet!

Cel mai recent răspuns: Zaf26 , utilizator 10:42, 21 Decembrie 2021
Din prezentarea dvs, pare sa nu mai existe variante.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nici eu nu mai vad variante juridice.
Este deosebit de important sa te judeci foarte tare în fata instantei pana la condamnare.
Eu mereu atrag atenția la acest lucru și pe forum și la potentialii clienții care vin la.consultanta juridica.
Insa, mulți nu înțeleg și revin la mine după ce sunt condamnați definitiv.
Adică...atunci când nu prea se mai poate face nimic.
In cazul dvs. este bine ca nu ati ajuns după gratii.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Persoana condamnata și nevinovată, a avut avocat, plătit care nu a făcut mai nimic pentru aflarea adevărului, pentru a apara clientul și care, a fost condamnat chiar dacă nu este cel care a condus mașina.
Sunt mai multe greseli făcute in acest dosar; și chiar dacă acum cei care au făcut cercetarea sau judecată își dau seama ca au greșit nu vor recunoaște acest fapt.
Știu doar ca mai devreme sau mai târziu ADEVARUL va ieși la lumină.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu 2 raniti pe scaunele din fata si 5 in spate mdmilan mdmilan Buna seara, In urma cu cca 2 ani sotia mea a fost implicata intr-un accident rutier astfel: Venea de pe o strada cu semn de cedeaza trecerea, a incetinit ... (vezi toată discuția)
Mi-a tras de volan și am făcut accident! Nik90 Nik90 Bună seara! Mă confrunt cu o situație puțin ciudată. Cu ceva timp în urmă, mă deplasam cu mașina mea spre localitatea X, împreună cu alți doi ... (vezi toată discuția)
A ramas fara permis desi era pasager Catalinasd Catalinasd Buna ziua. Un prieten de-al meu a patit urmatorul lucru: A mers cu masina lui dupa ce a baut, dar ca pasager. Masina a fost condusa de altcineva care nu a ... (vezi toată discuția)