avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte indiviza

Buna ziua,
Am mai postat undeva intrebarea dar pare ca a disparut.
Problema mea este in felul urmator. Cele 4 apartamente de la etajul 5 au in proprietate si terasa circulabila de deasupra lor. Terasei circulabile i.a fost atribuita cota parte indiviza prin contractul de vanzare. Este corect? Nu inteleg cum un spatiu care ar fi facut parte din suprafetele care alcatuiesc cotele parte indiviza sa fie purtator de cota parte indiviza. Astfel aceasta terasa atrage cost la intretinere mai mare decat apartamentele de sub ea. Ma gandesc ca nu e firesc sa poarte cota parte indiviza intrucat nu este spatiu util, nu are nici pereti, pana si la impozit este calculat cu 50% mai putin.
Toata lumea este de acord dar pentru ca cei avantajati sunt mai multi decat cei dezavantajati prefera sa preia cotele din actele de proprietate si nu calcularea in functie de suprafetele utile. Ce pot face in acest caz?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2021
aurashku, utilizator

Alte discuții în legătură

Recalculare cota - parte indiviza de proprietate perjaecaterina perjaecaterina Buna seara . Ma confrunt cu o situatie ce doresc sa o supun atentiei dvs.pentru un raspuns competent. Conform contractului de vanzare-cumparare apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului adyboss adyboss Buna ziua, Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza. Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un ... (vezi toată discuția)
Diferente intre "cota parte de proprietate" si "cota parte de proprietate indiviza" alexberi alexberi Exista diferente intre \"Cota parte de proprietate\" si \"Cota parte de proprietate indiviza\" ? Din cate inteleg eu: 1) \"Cota parte de proprietate\" ... (vezi toată discuția)