avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... angajare la institutie publica pe post vacant
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

angajare la institutie publica pe post vacant

Buna ziua,
Am o mare dilema privind legea slarizarii unice si Ord. 34/2009 care se refera la reducerea cheltuielilor bugetare.
Concret : la data de 31.12.2009 se pensioneaza, cu pensie anticipata, un portar, postul devenind liber. Mentionez ca in statul de functii am prevazuti 3 paznici, din care am mai ramas doar cu unul singur. Conform ord. 34/2009 s-au blocat posturile vacante. Intrebarea mea este urmatoarea: in ce conditii legale pot sa angajez un paznic, chiar daca incalc prevederile ord. 34, avand in vedere ca am nevoie de paznici in 3 schimburi?
Cel mai recent răspuns: camelot , utilizator 19:11, 12 Ianuarie 2010
In conditiile in care in anul anterior, dupa luna aprilie 2009, vi s-au vacantat posturi, puteti scoate la concurs un procent de 15% din posturile vacantate (conform OG 34/2009) - in medie, pentru a putea scoate la concurs un post, ar fi trebuit ca dupa luna aprilie 2009 sa vi se fi vacantat 7 posturi.
Mda... cam asa ceva.... Personal, fac pe prostu in 5 functii, din care numai una e a mea, tocmai pentru ca nu putem indeplini acel procent.... :)
sunt de acord cu ce ati spus mai sus, am citit si eu de acel procent de 15%, desi mi se pare o aberatie in unele cazuri...
Eu trebuie sa asigur paza obiectivului 24 din 24 de ore, iar din 3 paznici am mai ramas cu unul singur. Iar pe acela nu-l pot pune sa lucreze non-stop. De aceea mi se pare aberant acel procent, cu atat mai mult cu cat ordonanta nu prevede o astfel de situatie. Iar eu caut o solutie legala de rezolvare a problemei. A angaja o firma specializata de paza ar putea fi o varianta , dar in aceste conditii fac economie la cheltuielile de personal insa se majoreaza extrem de mult cheltuielile materiale cu prestarile de servicii. Ce e totusi de facut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare- deblocare post fp carmenbucur carmenbucur Situatie : Cineva dintr-o institutie publica urmeaza sa sustina un post de director la o alta institutie, deci postul respectiv devine post temporar vacant ... (vezi toată discuția)
Posturi blocate 2010? gixee gixee stiti cumva daca posturile in sistemul bugetar sunt blocate si in 2010? din cate stiu erau blocate pana la sfarsitul anului 2009. lucrez intr-o institutie ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2009 Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius ordonanta 34 din 2009 privind rectificarea bugetara pe anul 2009 interzice angajarea, prin concurs sau examen ,de personal, tinand cont ca in organigrama sunt ... (vezi toată discuția)