avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sunt angajat cu contract pe 2 ore la o firma de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sunt angajat cu contract pe 2 ore la o firma de uber/bolt.

Buna seara! Va rog frumos, am o nelamurie si doresc sa stiu adevarul. Sunt angajat cu contract pe 2 ore la o firma de uber/bolt. Am facut un contract de comodat pe 1 an in care scrie ca am trecut masina pe firma dumnealui. Acest domn spune ca nu vrea sa imi dea deocamdata casa de marcat (pentru cursele cash). Intrebarea mea este, daca la un eventual control la firma din partea anafului patesc si eu ceva sau doar el pentru ca masina mea este pe firma lui, eu doar conduc. Stiu ca asta se numeste evaziune fiscala. La uber/bolt, pentru cursele incasate cash scrie clar ca trebuie casa de marcat!
Ultima modificare: Vineri, 24 Decembrie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Document ptr inregistrare in contabilitate la plata in numerar a serviciilor Speiti Speiti Sunt SRL si desfasor activitate de Uber. Conform legii OUG 28/1999 R este obligatoriu sa emit bon fiscal (deci sa detin casa de marcat pe masina) la incasarea ... (vezi toată discuția)
Incasare prin banca a unei curse de taxi oroian-rodica oroian-rodica Buna seara, Sper ca ma puteti lamuri intr-o problema privind transport persoane in regim taxi. Sunt Intreprindere Individuala si am un contract cu o firma ... (vezi toată discuția)
Ce platesc cu adevarat firmele partenere uber, bolt etc. setboll21 setboll21 Ce platesc cu adevarat firmele partenere glovo, uber, bolt etc ca eu sa fiu in legalitate? Spre exemplu daca vrei sa faci uber iti trebuie firma srl sau pfa ... (vezi toată discuția)