avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna seara,
Ma numesc R.O. si va prezint urmatoare situatie. In urma decesului talatui meu la succesiune am fost cei trei frati si mama. Fratii (cei doi) au renuntat in favoarea mea la succesiune si asa detin impreuna cu mama cate 1/2 cota din casa. Doresc sa stiu daca mama poate sa imi doneze jumatatea ei fara ca fratii si urmasii lor sa sa poata ataca aceasta hotarare a mamei. In caz contrar in cat timp se poate ataca Mai mentionez ca sunt casatorit si nu doresc sa imi implic sotia .
Va multumesc si astept raspuns
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2021
oroian-rodica, utilizator
Cel mai recent răspuns: oroian-rodica , utilizator 19:18, 28 Decembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
La succesiune după tata frații și mama au renuntat la părțile lor. Dețin un certificat de moștenitor iar pe CF apar eu și mama cu cota 1/2

raluk0207 a scris:

Frații au renunțat pur și simplu. Nu în favoarea dvs.
La dezbaterea succesiunii după tata, a renunțat și mama?

Mulțumesc!
Mulțumesc!

Voinea Liviu a scris:

Daca fratii au renuntat in favoarea dvs,detineti 3/4 si mama dvs 1/4.
Mama va poate ceda partea ei,bineinteles.
Orice act este atacabil,asta nu inseamna ca vor avea si succes.
Asa ca nu ascultati povesti ,sunt deja in folclorul internetului,gen: "vanzarea nu se ataca,pe cand donatia da"
Sunt doar povesti.
Mai simplu,apelati la un avocat pt. consultanta juridica pe speta.
Cateva sute de lei cheltuiti acum pe consultanta va vor scapa de multe neplaceri pe viitor.

Succes!

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Impartirea casei dupa decesul tatalui. cat este cota parte a copiilor? Raluca7 Raluca7 Buna ziua sunteti amabili sa ma edificati in legatura cu cota parte care-mi revine din casa in urma decesului tatalui. mentionez ca mai am un frate si ... (vezi toată discuția)