avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de cetatean strain

Prietenul meu s-a casatorit acum doi ani cu o femeie de alta cetatenie, aici in Romania. In urma cu o jumatate de an s-au despartit, dar nu au divortat legal fiindca in timpul in care au fost impreuna au locuit in Italia, si ea a ramas acolo. Daca divortau, ea pierdea dreptul de sedere acolo. Acum el vrea sa cumpere un apartament prin credit bancar, si sa divorteze de ea inainte. Daca nu divorteaza inainte sa ia imprumutul, apartamentul va constitui bun comun? Pana acum nu au bunuri comune, si nu exista nici o posibilitate de impacare. Nu au avut copii. Ea trebuie sa vina in tara pentru divort? Si in cazul in care ea nu e de acord pana la urma cu divortul, ce se intampla? Cat dureaza? Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: teddygirl , utilizator 08:23, 16 Aprilie 2010
divorteaza in romania.
Pot divorta in Romania.(insa si in Italia)
Bunul e comun , daca e dobandit in timpul casatoriei (nu are relevanta contractarea unui credit bancar , ci data perfectarii actului de vanzare cumparare )
Prietenul dvs.,poate divorta in Romania .Ar fi bine sa achizitioneze apartamentul dupa ramanerea definitiva a senstintei de divort.
Daca nu sunt copii rezultati din casatorie procesul poate dura 30-60 de zile sau se popate solutiona la primul termen daca sotia transmite prin procura legalizata ca este de acord cu desfacerea casatoriei.
1. Divorteaza in Romania.
2.Daca achizitioneaza bunul fara a fi desfacuta casatoria definitiv si irevocabil prin sentinta judecatoreasca , este bun comun.
3.Ar fi bine sa vina in tara la primul termen pentru a se lua cat direct de catre instanta de vointa sa.
4. Daca nu este de acord sotia, nu are importanta, casatoria se va desface cdin vina acesteia, daca este probata.
5. Durata unei judecati ....nu cred ca va poate spune cineva cu exactitate....este aleatorie.
se poate divorta in romania. instanta competenta este judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza prietenul dvs .
chiar daca sotia sa nu este de acord cu divortul, instanta poate dispune desfacerea casatoriei la cererea reclamantului.
prezenta paratei in sala de judecata nu este obligatorie, dar trebuie indeplinita procedura de citare cu aceasta .

Alte discuții în legătură

Urmare divort de cetatean strain teddygirl teddygirl Prietenul meu s-a casatorit acum doi ani cu o femeie de alta cetatenie, aici in Romania. In urma cu o jumatate de an s-au despartit, dar nu au divortat legal ... (vezi toată discuția)
Divort la notar 2011 daniela_taga daniela_taga Buna seara, Va supun atentiei o situatie: ambii soti doresc sa divorteze dar ei lucreaza in Italia. S-au casatorit in Romania, sunt cetateni romani, nu si ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord mitrita_luchian mitrita_luchian Buna ziua, O familie au decis sa divorteze dupa 21 de ani de casatorie. Din casatorie sunt rezultati doi copii unul este major iar celalalt este minor. ... (vezi toată discuția)