Prietenul meu s-a casatorit acum doi ani cu o femeie de alta cetatenie, aici in Romania. In urma cu o jumatate de an s-au despartit, dar nu au divortat legal fiindca in timpul in care au fost impreuna au locuit in Italia, si ea a ramas acolo. Daca divortau, ea pierdea dreptul de sedere acolo.
Divortul s-a terminat in 30 martie, prin acordul sotilor. Ea a facut o procura pt avocat si nu a mai trebuit sa vina in tara. Problema e ca ea si-a pastrat numele dobandit dupa casatorie, asta fiind singura cale prin care a fost de acord cu divortul. As vrea sa stiu daca numele lui, care apare pe cartea ei de rezidenta, ii garanteaza in continuare ei accesul liber si legal in UE, chiar daca e divortata de el. El a trebuit sa-i promita ca nu o sa anunte nicaieri ca au divortat, ca ea sa se bucure in continuare de privilegiile pentru care s-a casatorit cu el. Ea are cetatenie rusa si a fost ani de zile ilegala in Italia, pana s-a casatorit cu el, roman.
Buna ziua ! Simplul fapt ca si-a pastrat numele de familie avut in timpul casatoriei nu ii confera niciun drept , insa probabil ca foloseste actele emise in timpul casatoriei , fapt ce ii confera o aparenta legalitate in fata autoritatilor italiene . Nu stiu ce importanta mai are pt dvs. ...