avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobândire altã cetaþenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobândire altã cetaþenie

Dacă cineva solicită altui stat (Italia) acordarea cetăţeniei (si o şi obţine) este obligat sa renunţe la cetăţenia română?
Dacă da, mai poate păstra dreptul la proprietatea unui imobil pe teritoriul românesc sau trebuie să-l înstrăineze ?
Cel mai recent răspuns: puideurs , utilizator 19:22, 13 Noiembrie 2009
buna ziua!
italia este de acord cu dubla cetatenie.
daca dvs renuntati acum la cetatenia romana, nu afecteaza dr de prop pe care le-ati dobandit anterior asupra terenurilor.
constitutia se refera la momentul dobandirii, cei care dobandesc dr de prop trebuie sa indeplineasca conditia la acel moment.
Va multumesc mult ptr. raspuns.
Ar mai fi o problema; Doamna in cauza este divortata dar si-a pastrat numele de casatorie. Autoritatile italiene o obliga sa revina la numele anterior casatoriei. Cum ar trebui procedat. Actualul nume e stabilit printr-o hotarire judecatoreasca. Cum il schimba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie italia - conditii, vechime, varsta silviamarin silviamarin Am o vechime de 23 de ani de munca in Romania si de 7ani lucrati in ITALIA . Care este modalitatea de a incasa un cumul la anii de vechime pentru a intra in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate in cazul renuntarii la cetatenie ada_kol ada_kol Buna ziua, Stiu ca intrebarea a mai fost pusa anterior, dar raspunsul dat de dvs. e putin neclar pt mine. M-ar interesa sa aflu ce inseamna SEE ca sa-mi dau ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie romana si spaniola elenamarica10 elenamarica10 Buna ziua, Numele meu este Maria, sunt cetatean roman, locuiesc in spania de peste 10 ani si sunt casatorita cu un cetatean spaniol. Am solicitat ... (vezi toată discuția)