Se poate muta un proces dintr-un oraș în altul, la cererea pârâtului?
Pârâtul face 2 ore pana in orașul unde este procesul, are un loc de munca nou și nu prea poate lipsi și 3 copii minori.
Avocatul trebuie și el ales tot din orașul unde are loc procesul?
Ce se poate invoca sau face pt ca pârâtul sa mute procesul in localitatea de domiciliu?
4 ore Drumul plus 4 ore cât stai la proces pana ce judecătorul hotărăște ceva e foarte mult. Copii trebuie duși la școală, gradinita și unul e sub 2 ani.
Ar însemna că la orice termen educația copiilor este pe pauza.
In caz de urgenta exista posibilitatea de a nu te prezenta la proces la un termen? Știu ca trebuie sa anunți cu 3 zile înainte, dar dacă ți s-a spart teava de apa, urgente cu copii în ziua respectiva ce faci?
Banuiesc ca va referiti la o stramutare a dosarului, ceea nu se poate solicita decat in conditii expres prevazute de lege: pentru motive de banuiala legitima (adica indoieli cu privire la impartialitatea judecatorilor generata fie de relatii conflictuale locale sau de calitatea partilor) sau pentru motive de siguranta publica (respectiv imprejurari exceptionale legate de judecata procesului care ar conduce la tulburarea ordinii publice).
Motivele dvs nu constituie argumente pentru a solicita o stramutare.
Nu este necesar sa va deplasati chiar la toate termenele de judecata, fie puteti transmite instantei o cerere de acces la dosarul electronic si formulati in scris, inainte de termen, Note scrise/Concluzii scrise in care sa va argumentati pozitia (solicitand judecarea in lipsa), fie va angajati un avocat care se va deplasa la termene (cu suportarea onorariului aferent).
In orice caz, dumneavoastra aveti obligatia de a respecta termenele acordate si dispozitiile instantei.
Procesele nu se judeca dupa cum am dori noi,cum interpretam noi legea,cum ne este mai usor etc.Nu va obliga nimeni sa fiti prezent la termene fie va angajati av,fie va judecati in lipsa,depuneti acte etc.In afara de un ,,, comfort"psihologic nu va aduce nici un beneficiu prezenta personala mai ales daca pierdeti timp,cheltuiti etc.Procedural cw doriti dvs nu se poate...
Competența instanței are reguli foarte clare. Așadar, motivele menționate de dvs nu se încadrează în prevederile legale, iar procesul nu poate să fie judecat la o altă instanță pentru aceste motive.
Există posibilitatea de strămutare a procesului, de exemplu, dacă există suspiciuni întemeiate că procesul nu va fi judecat în mod corect.
Codul de procedură civilă prevede că:
(1) Strămutarea procesului poate fi cerută pentru motive de bănuială legitimă sau de siguranţă publică.
Jurisprudenţă,
(2) Bănuiala se consideră legitimă în cazurile în care există îndoială cu privire la imparţialitatea judecătorilor din cauza circumstanţelor procesului, calităţii părţilor ori unor relaţii conflictuale locale.
(3) Constituie motiv de siguranţă publică împrejurările excepţionale care presupun că judecata procesului la instanţa competentă ar putea conduce la tulburarea ordinii publice.
Proces
vasile aurel
Buna ziua ,rugămintea mea e daca nu imi convine cum se judecă procesul meu cum pot sa mut procesul în alta parte sau județ va multumesc (vezi toată discuția)