avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar expropriere- conditii admitere cerere stramutare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar expropriere- conditii admitere cerere stramutare

am un proces in provincie datorat exproprierii unui teren pe care l-am mostenit; Dupa decizia primei instante, reclamatul a contestat hotararea pe motiv ca
rapoartele de expertiza nu sunt concludente,... ce pot face ?

nici avocatul meu, nu imi raspunde la telefon si nu se prea implica in proces mai ales dupa ce mi-a cerut sa-i achit integral onorariul pt a depunde la dosar chitantele, astfel incat nu stiu daca angajez un alt alocat in ce conditii imi pot recupera banii achitati primului sau ce optiuni am

mi s-a spus ca in localitatea respectiva exista o "mafie" si ca asa se procedeaza - exista o firma mare de avocatura care reprezinta paratul si dicteaza soarta proceselor si influenteaza prin santaj activitatea expertilor cadastrali...totul evident fara sa poata fi demonstrat...in ce conditii poate fi stramutat un proces ?

multumesc

cod procedura civila

Art. 140

Temeiul strămutării

(1) Strămutarea procesului poate fi cerută pentru motive de bănuială legitimă sau de siguranţă publică.
(2) Bănuiala se consideră legitimă în cazurile în care există îndoială cu privire la imparţialitatea judecătorilor din cauza circumstanţelor procesului, calităţii părţilor ori unor relaţii conflictuale locale.
(3) Constituie motiv de siguranţă publică împrejurările excepţionale care presupun că judecata procesului la instanţa competentă ar putea conduce la tulburarea ordinii publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un motiv valabil pentru solicitarea stramutarii? sarbovsoareconstantin sarbovsoareconstantin Judecatorul cauzei si avocata partii adverse au fost, timp de 16 ani colegi (ambii judecatori la aceeasi judecatorie). In acest caz, ma pot astepta la ... (vezi toată discuția)
Schimbare tribunal judecare apel Claudiu_R Claudiu_R Buna ziua, As dori o recomandare privind oportunitatea schimbarii tribunalului unde se judeca apelul, tinand cont ca am castigat pe fond, partea adversa ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca - litigii de munca carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua! Sindicatul societatii noastre are deschis un conflict de munca privind plata cu 25% a salariilor pentru 1 an de zile, din motive ... (vezi toată discuția)