As dori o recomandare privind oportunitatea schimbarii tribunalului unde se judeca apelul, tinand cont ca am castigat pe fond, partea adversa (societate comerciala) a facut apel iar din completul de judecata desemnat pentru apel facea parte si sotia avocatului partii adverse. Deocamdata suntem in faza de modificare structura complet judecata, dar, tinand cont de eventuale relatii de prietenie intre judecatorii aceluiasi tribunal - poate fi influentata decizia ???
Formulati o cerere de stramutare a procesului conform:
Art. 140
Temeiul stramutarii
(1) Stramutarea procesului poate fi ceruta pentru motive de banuiala legitima sau de siguranta publica.
(2) Banuiala se considera legitima in cazurile in care exista indoiala cu privire la impartialitatea judecatorilor din cauza circumstantelor procesului, calitatii partilor ori unor relatii conflictuale locale.
(3) Constituie motiv de siguranta publica imprejurarile exceptionale care presupun ca judecata procesului la instanta competenta ar putea conduce la tulburarea ordinii publice.
Art. 142
Instanta competenta
(1) Cererea de stramutare intemeiata pe motiv de banuiala legitima este de competenta curtii de apel, daca instanta de la care se cere stramutarea este o judecatorie sau un tribunal din circumscriptia acesteia. Daca stramutarea se cere de la curtea de apel, competenta de solutionare revine Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cererea de stramutare se depune la instanta competenta sa o solutioneze, care va instiinta de indata instanta de la care s-a cerut stramutarea despre formularea cererii de stramutare.
Mai am o intrebare, daca nu va deranjeaza: deoarece partea adversa a platit taxa de timbru aferanta apelului, in cazul stramutarii la alta instanta, trebuie sa mai platesc si eu taxa?