avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... SRL non broker de asigurare - cu drept de intermediere ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

SRL non broker de asigurare - cu drept de intermediere produse de asigurare ...

Buna ziua.

Am o intrebare scurta, va rog, care va rezulta din "scenariul" de mai jos:
- am un srl, care are ca activitate principala - codul 6202...
- in ce masura este legal si posibil ca fara sa devin broker de asigurare sa pot intermedia UN SINGUR produs al UNEI SINGURE societati de asigurare? Produsul este, practic, o investitie unit linked la care se ataseaza o asigurare de viata...
Daca este posibil si trebuie sa urmez o anumita procedura am rugamintea sa ma indrumati cu detalii.
Daca nu este posibil - va multumesc pentru raspuns, oricum.

Cu respect,
Bogdan Ilie
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
iliebg, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 10:57, 18 Ianuarie 2010
Va trebuie 6622(activitate agent), pentru asigurari de viata, pe baza unui contract cu acel asigurator.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
nucu$, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns.
Sa inteleg ca pasii ar fi cei de mai jos - daca inteleg eu bine si din alte mesaje de pe forum cum ar fi:
- www.avocatnet.ro/content/for...
- www.avocatnet.ro/content/for...

1. incheierea unui contract cu asiguratorul
2. prezentare la Registrul Comertului pentru adaugarea codului 6622 la firma veche, ca si cod unic

sau

1.1 infiintarea unei societati noi care sa aiba ca si cod UNIC 6622?
2.2 incheierea unui contract cu asiguratorul

Intrebarea se pune astfel: Trebuie sa am deja firma cu codul 6622 ca si obiect de activitate unic pentru a ma duce la asigurator sa facem contractul sau merg la asigurator si in baza acelui contract registrul imi poate elibera documentele? :D

Multumesc.
iliebg, utilizator
Nu puteti vinde asigurari prin firma deja creata pe alt cod CAEN. Puteti deveni agent de asigurari persoana juridica sau broker de asigurari doar daca aveti obiect unic de activitate 6629. Diferenta ar fi ca pentru broker (care poate lucra simultan cu mai multi asiguratori pe aceeasi clasa de asigurari) trebuie sa fiti autorizat de CSA.

Mai simplu e sa vindeti ca persoana fizica, in baza unui contract de mandat.
Incepand cu anul acesta puteti opta pentru impozit final de 16% (in loc de retinerea ca avans 10% cu regularizare anuala la 16%) si evitati declaratia anuala.

Succes!
multumesc pentru raspuns ... inteleg partea cu persoana fizica ...
Totusi - daca este sa fac aceasta activitate pe persoana juridica - trebuie codul 6622 sau 6629?
iliebg, utilizator
6622 este cel corect conform CAEN actualizat.

Alte discuții în legătură

Inregistrarea asistentilor in brokeraj/ a agentilor in asigurari ellla_ ellla_ Va pun in discutie o problema de care m-am \"lovit\" : agentii si asistentii in brokeraj in asigurari, care pana acum ceva vreme se inregistrau ca PFI la ... (vezi toată discuția)
Adaugare coduri caen refuzat de onrc dyna_dyanna dyna_dyanna Buna ziua M-am intalnit cu o situatie care imi da de gandit.Va rog sa ma lamuriti. Am fost la Registrul Comertului; unde am solicitat sa imi adauge noi ... (vezi toată discuția)
Adaugare cod caen andrei. andrei. Buna ziua, Detin un SRL care are cod CAEN 9522, am un spatiu comercial si vreau sa il folosesc ca sediu pentru incheieri de asigurari RCA, CASCO in ... (vezi toată discuția)