avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... SRL non broker de asigurare - cu drept de intermediere ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

SRL non broker de asigurare - cu drept de intermediere produse de asigurare ...

Buna ziua.

Am o intrebare scurta, va rog, care va rezulta din "scenariul" de mai jos:
- am un srl, care are ca activitate principala - codul 6202...
- in ce masura este legal si posibil ca fara sa devin broker de asigurare sa pot intermedia UN SINGUR produs al UNEI SINGURE societati de asigurare? Produsul este, practic, o investitie unit linked la care se ataseaza o asigurare de viata...
Daca este posibil si trebuie sa urmez o anumita procedura am rugamintea sa ma indrumati cu detalii.
Daca nu este posibil - va multumesc pentru raspuns, oricum.

Cu respect,
Bogdan Ilie
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
iliebg, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 10:57, 18 Ianuarie 2010
Dupa parerea mea,nu poate fi antrenata raspunderea asiguratorului daca:
-nu a existat acea polita de asigurare sau a fost ulterior anulata(de unde sa stie asiguratorul despre acel contract?aici nu ma refer la cel de asigurare)
-polita a existat dar brokerul nu a achitat prima unica,asa cum i s-a cerut(atunci apare plata esalonata) si datorita neplatii a fost reziliata
-a intarziat in 2009 cu plata(obligatia de plata este a contractantului,nu-i logic sa faca brokerul plati!) a trecut perioada de gratie si polita este reziliata
-s-a incheiat o polita abia in 2009,mai greu de crezut.... s-a intarziat la plata primelor intervenind rezilierea
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
ContSters76710, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea asistentilor in brokeraj/ a agentilor in asigurari ellla_ ellla_ Va pun in discutie o problema de care m-am \"lovit\" : agentii si asistentii in brokeraj in asigurari, care pana acum ceva vreme se inregistrau ca PFI la ... (vezi toată discuția)
Adaugare coduri caen refuzat de onrc dyna_dyanna dyna_dyanna Buna ziua M-am intalnit cu o situatie care imi da de gandit.Va rog sa ma lamuriti. Am fost la Registrul Comertului; unde am solicitat sa imi adauge noi ... (vezi toată discuția)
Adaugare cod caen andrei. andrei. Buna ziua, Detin un SRL care are cod CAEN 9522, am un spatiu comercial si vreau sa il folosesc ca sediu pentru incheieri de asigurari RCA, CASCO in ... (vezi toată discuția)