avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transformare funcție contractuală în funcție ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transformare funcție contractuală în funcție publică

Bună ziua! Sunt angajată în cadrul unei Direcții de Asistență Socială pe funcția de psiholog, însă de o perioadă de timp ocup prin numire funcția de coordonator personal de specialitate. Anul acesta se va scoate la concurs postul de coordonator de specialitate, iar întrebarea mea este : se poate transforma funcția contractuală de conducere, de coordonator personal de specialitate, în funcție publică (de conducere)? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 5 Ianuarie 2022
Legislația aplicabilă domeniului funcției publice reglementează stabilirea structurii de funcții publice, în condițiile legii, pe baza activităților care care implică exercitarea prerogativelor de putere publică, cu mențiunea că ulterior datei de 1 ianuarie 2020, calitatea de funcționar public nu se mai poate dobândi prin transformarea unui post de natură contractuală în funcție publică, ci prin concurs, în condițiile legii.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)
Cum se transforma un post din contractual in functie publica? care sunt pasii? opopa62 opopa62 Ma numesc Oana Popa lucrez la o institutie bugetara serviciu deconcentrat.Mentionez ca institutia unde lucrez este ordonator tertiar iar ordonator principal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare cu privire la transformarea posturilor ... DANYDANA65 DANYDANA65 Buna ziua, Am o intrebare cu privire la transformarea posturilor intr-o primarie din Personal Contractual în Functionar Public, conform art. 406-407 din ... (vezi toată discuția)