avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatie de plata CAS, desi sunt rezident in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatie de plata CAS, desi sunt rezident in strainatate.

Buna ziua,

As avea nevoie de o indrumare in ceea ce priveste o obligatie de plata emisa de ANAF. Sunt rezident in Italia din anul 2013, nu detin nicio proprietate in Romania, nu desfasor nicio activitate in tara, nu am vreo mosternire. Practic, nu am niciun venit din tara, nu mai sunt asigurat la casa de asigurari de sanatate, nici pe listele de evidenta populatiei de la alegeri nu mai rezult.

Sunt inscrisa in circumscripția Consulatului Roman al orasului in care locuiesc, avand exclusiv Pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate.

Anul trecut, ANAF a trimis pe fosta mea adresa de domiciliu diverse somatii de plata, pentru niste re-re-recalculari pe care ei le-au facut in baza unor plati efectuate pentru un contract de drepturi de autor incheiat in 2014 si achitand platile la zi. Dupa cativa ani au recalculat ei si mi-au trimis somatiile acestea.

Anul trecut in ianuarie am platit tot ce mai rezulta neplatit pe SPV, crezand ca asa se va incheia aventura mea cu ANAF. Dar acum, intrand pe SPV, am o noua obligatie de plata neachitata CAS obligatorii
pers.fizice in valoare de 249 lei. In acelasi file descarcat apare si Situaţia analitică a sumelor neutilizate în stingere in valoare de -937.

Ce reprezinta aceasta suma neutilizata in stingere?
De ce tot apar obligatii de plata pentru CAS desi eu nu am nicio activitate, proprietate etc in Romania?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Arianrod , utilizator 20:18, 26 Ianuarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
practic aveti plata in plus 688 lei .
Multumesc pentru raspuns. Raspunsul dvs imi confirma banuiala, insa la aceasta suma de plata imi apare Situaţia sintetică a obligaţiilor de plată (fără a fi diminuate cu sumele neutizate în stingere de la pct. 2)

Practic, se pare ca aceasta suma nu o vor retrage din sumele in stingere. Vorbind de ANAF, e normal? Ar trebui sa fac o solicitare sau aceasta este procedura?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa faca ei intr-un final compensarea . Asa se misca ANAF ...mai in reluare .
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Trebuie sa faceti o cerere de compensare a sumei de 249 lei cu sumele neutilizate in stingere, si o cerere de rambursare pentru suma de 688 lei. Pana se "misca" din oficiu ANAF-ul la compensare, va puteti trezi cu poprire pe conturi. iar banii pe care nu-i cereti inapoi se prescriu si dispar. Trimiteti cererea prin curier la ANAF.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2022
Alina I., utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din experienta mea de la Cluj anul acesta: Compensarea sau rambursarea (ANAF imi datora bani) se face DOAR in urma unei cereri, depuse la registratura. Nu se face compensare automata...

Alte discuții în legătură

De unde pot descarca un model de cerere de compensare? paultrefu paultrefu De unde pot descarca un model de cerere de compensare? Am descarcat obligatiile de plata din SPV si am sume neutilizate in stingere care am inteles ca pot fi ... (vezi toată discuția)
De ce nu s-a facut compensarea automata pe toti anii? paultrefu paultrefu Am primit pe data de 22 octombrie o decizie de impunere pentru anul 2017 in valoare de 1947 lei. Tot pe 22 octombrie am scos si obligatia de plata din SPV si ... (vezi toată discuția)