avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Stimate Domn, Stimata Doamna, Va rog sa-mi oferiti ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Stimate Domn, Stimata Doamna, Va rog sa-mi oferiti sfatul Dvs ...

Stimate Domn, Stimata Doamna,

Va rog sa-mi oferiti sfatul Dvs referitor la o asigurare RCA.
Am vandut un autoturism pe data de 19.Ian.2021, pe care noul proprietar l-a inmatriculat pe 06.Feb.2022 la politia din judetul Braila. Apoi si el l-a vandut altei persoane, care a facut un accident, a fost gasit vinovat, drept care a folosit asigurarea mea RCA incheiata la City Insurance. E posibil asa ceva? Am descoperit acest lucru cand am sesizat ca a mi-a scazut B/M cu 2 puncte, desi eu nu am facut nici un accident. Intrebarea mea este daca este legal ce s-a intamplat, desi este ridicol sa fii penalizat pentru ce face altul, si daca imi pot restabili B-M-ul initial.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 16:26, 19 Ianuarie 2022
Rectific: " l-a inmatriculat pe 06.Feb.2021".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizați asigurătorul, BAAR-ul și FGA ( Fondul de garantare a asiguratorilo ) și atașați acte doveditoare cu care să dovediți că la data accidentului nu dumneavoastră erați proprietarul.
Asiguratorul este City Insurance. Nu raspunde nici la telefon, nici la email. Doar asiguratorul poate modifica B/M-ul?
Buna ziua,

puteti solicita catre BAAR sa va reatribuie clasa de BONUS pe care o aveati inainte de penalizare.

Puteti face dovada ca nu mai detineati autoturismul la momentul producerii daunei prin intermediul contractului de vanzare-cumparare si a eliminarii auto din evidenta fiscala.

De asemenea, daca ati incheiat o alta asigurare (dupa ce ati fost deja penalizat), puteti solicita Asiguratorului sa va restituie diferenta de prima achitata in plus ca urmare a penalizarii gresite. (la fel, trebuie sa prezentati documentele justificative ca la momentul producerii daunei nu mai erati in posesia autoturismului).
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2022
Daniel Vidoe, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, numele meu este sandu daniel. sunt proprietarul unui ... Sandu Daniel Sandu Daniel Buna ziua, Numele meu este Sandu Daniel. Sunt proprietarul unui autoturism marca Skoda Octavia, cu numarul de inmatriculare PH20SGC. Pe data de 3 aprilie, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. din neatenție am provocat un accident auto doar cu ... horhe4ab horhe4ab Buna ziua. Din neatenție am provocat un accident auto doar cu daune materiale. După 1 luna si 1 săpt asiguratorul la care am RCA valabil nu a deschis ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe data de 6 octombrie am fost accidentat de un camion ... cas_ady cas_ady Buna ziua, Pe data de 6 Octombrie am fost accidentat de un camion ce avea asigurare la City Insurance, in aceeasi zi am am trimis cererea la Fondul de ... (vezi toată discuția)