Va rog sa-mi oferiti sfatul Dvs referitor la o asigurare RCA.
Am vandut un autoturism pe data de 19.Ian.2021, pe care noul proprietar l-a inmatriculat pe 06.Feb.2022 la politia din judetul Braila. Apoi si el l-a vandut altei persoane, care a facut un accident, a fost gasit vinovat, drept care a folosit asigurarea mea RCA incheiata la City Insurance. E posibil asa ceva? Am descoperit acest lucru cand am sesizat ca a mi-a scazut B/M cu 2 puncte, desi eu nu am facut nici un accident. Intrebarea mea este daca este legal ce s-a intamplat, desi este ridicol sa fii penalizat pentru ce face altul, si daca imi pot restabili B-M-ul initial.
Sesizați asigurătorul, BAAR-ul și FGA ( Fondul de garantare a asiguratorilo ) și atașați acte doveditoare cu care să dovediți că la data accidentului nu dumneavoastră erați proprietarul.
puteti solicita catre BAAR sa va reatribuie clasa de BONUS pe care o aveati inainte de penalizare.
Puteti face dovada ca nu mai detineati autoturismul la momentul producerii daunei prin intermediul contractului de vanzare-cumparare si a eliminarii auto din evidenta fiscala.
De asemenea, daca ati incheiat o alta asigurare (dupa ce ati fost deja penalizat), puteti solicita Asiguratorului sa va restituie diferenta de prima achitata in plus ca urmare a penalizarii gresite. (la fel, trebuie sa prezentati documentele justificative ca la momentul producerii daunei nu mai erati in posesia autoturismului).