avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate pune o clauza la succesiune care sa zica ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate pune o clauza la succesiune care sa zica ca renunt la ...

Se poate pune o clauza la succesiune care sa zica ca renunt la sa zicem 10% din mostenire la momentul la care casa+terenul (mostenirea) se vinde?
La momentul asta locuiesc 3 familii in casa cu 3 apartamente (mama, matusa si bunica) si mama vrea sa iasa cat mai repede de acolo dupa ce bunica nu mai e. Ca sa fie sigura ca casa se vinde repede (si nu se taraganeaza sau se aduc chiriasi dubiosi care sa o scoata pe mama in strada), putem face asa o clauza? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihamc , utilizator 16:40, 10 Ianuarie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu a murit (cel/cea a carui/carei mostenire vreti sa o tranzactionati), nu se poate pune nicio clauza.
Plus ca, nu stie nimeni pe cine ridica Dzeu primul la cele sfinte. Ar fi si culmea!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
unde sa faceti clauza si cand ?
dupa ce moare bunica, ramane de vazut daca fetele se inteleg sa dezbata succesiunea , daca vrea si matusa sa vanda... mai e.asteptati si voi sa moara bunica ca sa va faceti calcule cum impartiti.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Da, avert dreptate mare. Doar ca sunt tare ingrijorata de mama (care e singura, tata fiind decedat si noi fiind plecate din tara) si de stresul permanent in care traieste cu familia lui matusa. As vrea sa pot sa o scot din situatia comunala in care se afla cat mai repede si nu stiu cum - aveti ceva sfat?
Oricum cat traieste bunica mama va sta acolo sa aibe grilla de ea, dar imediat ce bunica nu mai e va vrea sa iasa de acolo.
Va multumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Renunțarea la o succesiune este pura și simpla. Nu se poate face sub nicio condiție. Altfel, e nulă.
După bunic ați dezbătut succesiunea?
Multumesc.
Bunicul a decedat in 1996, dupa care s-a facut succesiunea normala - au ramas bunica si cele 2 fete (mama si matusa), dupa lege. Nu stiu daca asta inseamna ca succesiunes s-a dezbatut sau nu...

Daca renuntarea la succesiune nu se poate face sub conditii, atunci diminuarea cotei de coproprietar se poate face sub comditii? Sa zic ca in loc de 10% voi prelua doar 1% sau 0.1% la momentul vanzarii imobilului?

Alte discuții în legătură

Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire aniri88 aniri88 buna seara.va rog sa-mi rasp la intrebare.prietenul meu sta cu bunica.bunicul e mort de 3ani si jumatate si bunica doreste sa treaca apartamentul pe numele ... (vezi toată discuția)
Se poate lasa mostenire astfel ? Dorky Dorky Bunicul meu are un baiat si-o fata, bunica, adica sotia lui nu mai traieste. Sa zicem ca eu sunt nepotul bunicului, fiul fetei lui. Bunicul are un ... (vezi toată discuția)