avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imi puteti spune, va rog, in cazul achizitionarii unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imi puteti spune, va rog, in cazul achizitionarii unei cabine ...

Imi puteti spune, va rog, in cazul achizitionarii unei cabine de lift in cadrul unei asociatii de proprietari, cine poate verifica legalitatea efectuarii si derularii investitiei (procedura de achizitie).
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2022
puimicc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:07, 11 Ianuarie 2022
Puteti adresa o solicitare Cenzorului Asociatiei in acest sens. Oricum, potrivit dispozitiilor Legii nr. 196/2018, aveti dreptul, in calitate de proprietar, sa solicitati, printr-o cerere scrisa, consultarea oricarui document al Asociatiei (contracte, facturi, extrase de cont, chitante, liste de intretinere etc..).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018,reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie,care reprezinta si apara interesele asociatiei de proprietari si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti-inclusiv in instanta
Conform disp mentionate,presedintele de asociatie ,la cererea oricarui proprietar,-detine obligatia legala sa puna la dispozitie,orice document al asociatiei de proprietari
Cenzorul asociatiei de proprietari detine competenta speciala,respectiv verifica si vizeaza pentru legalitate documentele asociatiei de proprietari
Dar, cine verifica asociatia daca a respectat procedura legala? Cui se poate adresa un membru al asociatiei, nemultumit?


avcalueanu a scris:

Puteti adresa o solicitare Cenzorului Asociatiei in acest sens. Oricum, potrivit dispozitiilor Legii nr. 196/2018, aveti dreptul, in calitate de proprietar, sa solicitati, printr-o cerere scrisa, consultarea oricarui document al Asociatiei (contracte, facturi, extrase de cont, chitante, liste de intretinere etc..).



Cine verifica cenzorul?
Cine verifica cenzorul, dar pe seful cenzorului, cine il verifica, dar pe primar cine...
Domnule, dar unde traiti?
Aveti acces liber la legislatie. Daca o sa cititi doar L 196 / 2018, o sa aflati toate raspunsurile.
Daca v-ati adresat asociatiei si nu ati fost multumit, asa cum v-a informat si @ynocentta, va adresati compartimentului pentru asociatii de proprietari din primarie, care mai are in portofoliu si aceste verificari.
Sa ajungeti in instanta, mi se pare prea mult, dar daca doriti, puteti consulta un avocat!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele ... Amanolesei Petru Amanolesei Petru La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele de asociație care comite abuzuri foarte grave. Am votat schimbarea, dar acesta a fugit din ... (vezi toată discuția)
Este legala hotararea cex? Colicica Colicica Sunt proprietar al unui apartament, la etajul 10. Cex -ul asociatiei de proprietari a hotarat sa schimbe cabina liftului, aceasta fiind in stare buna. Nu ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari este obligata sa arate statul proprietarilor? ... Nanton1958 Nanton1958 Asociatia de proprietari este obligata sa arate statul proprietarilor? Eu trebuie sa fac parte dintr- o asociație de proprietari, dar administratorul nu vrea ... (vezi toată discuția)