avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, un certificat medico-legal cate zile de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, un certificat medico-legal cate zile de ingrijiri ...

Buna ziua, un certificat medico-legal cate zile de ingrijiri trebuie sa aiba pentru a fi fapta penala? De la o banala palma, fara sa afecteze timpan, ochii, nas spart etc, repet, fata sa lase urme vizibile, data destul de usor, se poate scoate certificat medico-legal care sa ateste ca e fapta penala? Sau e nevoie de mult mai mult
ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

La alin. 1, nu sunt necesare zile de ingrijiri medicale.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire tiberiu30 tiberiu30 Cu stima si respect. Am lovit un vecin dandu-i doar o palma care ulterior a cazut usor. Dupa aceea a scos certificat medico-legal de 25 zile. El fiind mai in ... (vezi toată discuția)
Poate emite politia dosar penal pentru lovire fara spitalizare daca exista certificat medico legal care atestă lovirea?? AncaOfelia AncaOfelia Se poate face dosar penal de către poliție în urma unei plângeri si a unui certificat medico-legal care atestă că am echimoze , dar nu am nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Probare acte lovire wiki38 wiki38 Pentru probare lovirii unei persoane sunt suficienti doar martori sau obligatoriu si un Certificat Medico-Legal care sa confirme acele leziuni reclamate, ... (vezi toată discuția)