Laurentiu197 a scris:
Pai aia spun, ca am penalități foarte mari deși eu am plătit regulat și pe lângă asta mi sa spus ca am întârziere la plăti de 300 de zile, timp în care eu defapt am plătit luna de luna, iar banii aceia nimeni nu știe unde sunt.
De regulă, aceste carduri de cumpărături au o perioadă de grație de 55 de zile, în care nu plătiți dobândă la banii cheltuiți.
Problema este că, după ce trec cele 55 de zile, dumneavoastră trebuie să rambursați TOATE SUMELE RETRASE de pe card în acea perioadă și nu doar acel minim anunțat de bancă. De exemplu, eu se întâmplă ca în 55 de zile să cheltuiesc 3-4000 de lei din descoperirea de cont de 6000 lei pe care o am, dar banca, la începutul lunii, îmi trimite un sms prin care mă anunță că am de plată 2-300 de lei. Păi dacă aș fi plătit până acum doar 2-300 lei, aș fi ajuns să-mi vând și sufletul ca să plătesc dobânzile și penalizările pentru întârzieri. Dumneavoastră trebuie să știți exact, în orice moment, ce sumă aveți de rambursat și, totodată, să țineți și socoteala zilelor, ca să nu depășiți perioada de grație, dar trebuie să aveți în vedere ca în ultima zi a perioadei de grație să achitați integral suma retrasă în cele 55 de zile (sau cât o fi perioada de grație, că poate diferă de la o bancă la alta). Dacă ați fi procedat așa, n-ați fi ajuns în încurcătura asta.