avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, fiind insarcinata si fiind neasigurata am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, fiind insarcinata si fiind neasigurata am incheiat ...

Buna ziua, fiind insarcinata si fiind neasigurata am incheiat contract de asigurare pentru concediii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate cu casa de asigurari de sanatate, avand contributia de 6 luni catre aceasta pentru a beneficia de indemnizatie, in urma concediilor medicale emise de medicul de familie pe perioada de 120 zile (nu sunt foarte sigura). Intrebarea mea este urmatoarea : se poate prelungi acest contract , sau exista vreo posibilitate sa pot beneficia de indemnizatie dupa expirarea acestei perioade?
multumesc, astept cu interes raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: contracte fideliofarm , utilizator 13:48, 14 Ianuarie 2022
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......
Multumesc pentru raspuns. Nu am beneficiat cel putin 12 luni in ultimele 24 luni de venituri salariale....din acest motiv am gasit varianta de a incheia un contract cu casa de asigurari de sanatate si beneficiez acum de aceasta indemnizatie timp de 4 luni. Sunt interesata , daca dupa finalizarea acesteia mai pot avea un venit in acest sens

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postnatal Soaretiberiu Soaretiberiu Salut soția mea este însărcinată si cand va naște va avea 11 luni se munca ,pot sa rămân eu in postnatal dar in ultimi 2 ani am 4 luni care nu am avut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc nelly_cosmin@yahoo.com nelly_cosmin@yahoo.com C\'è trebuie sa fac pt a beneficia de concediu postnatal? Nu am muncit cu carte de munca ,dar asa vrea sa imi platesc singura taxele. Este posibil?si daca da ... (vezi toată discuția)