avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am un angajat cu 4 ore pe zi,având jumătate din ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am un angajat cu 4 ore pe zi,având jumătate din salariul minim ...

Am un angajat cu 4 ore pe zi,având jumătate din salariul minim pe economie,am primit de le executor sa ii rețin din salariu,acesta având un credit neachitate și dat către executare.Pot sa ii fac poprire pe salariu ținând cont ca nu are alte venituri ?
Cel mai recent răspuns: AncaAnisoara , utilizator 16:38, 14 Ianuarie 2022
Buna ziua,

In aceasta situatie, angajatorul in calitate de tert poprit, are obligatia sa infiinteze aceasta poprire asupra venitului din salarii.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2022
Mihail Croitoru, Avocat
În codul civil la articolul 729 scrie:Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
De aceea am întrebat,angajatul are salariul jumătate din salariu minim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie minima alialex alialex Bună ziua, Soțul meu este pensionar (pe caz de boală) cu un venit de 800 lei format di 256 lei pensie și 544 indemnizație socială. Are o poprire la ... (vezi toată discuția)
Aspecte privind o poprire din pensie. Ujub Ujub Bună ziua, Sunt pensionar cu două pensii la doua case de pensii diferite.Una din pensii este de 1454 lei iar cea de a doua este de 371 lei.Printr-o ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar gh3gh1 gh3gh1 am un salariat incadrat cu jumatate de norma cu salariul brut egal cu 1/2 din salariul minim brut pe economie. s-a primit o adresa de la un executor ... (vezi toată discuția)