avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua am fost oprit de un control de rutină ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua am fost oprit de un control de rutină poliție problema ...

Buna ziua am fost oprit de un control de rutină poliție problema este ca fiind la azuga pe pârtie și frig am zis sa iau un vin fiert sufland in etilotes mi.a iesit 0.22 in aerul expirat M.am ales cu suspendare de permis pe 90 9 puncte de penalizare si amenda se 1350 lei .as vrea sa stiu in cat timp o pot plăti si daca da pot plăti la jumate de pret am fost oprit sâmbătă 15.01 2022
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:54, 17 Ianuarie 2022
vedeti pe pv daca aceti aceasta posibilitate, de aplati la jumatate. Termenul e de 15 zile
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ati vrut sa scrieti 9 puncte amenda, e vorba de incalcarea urmatorului articol:
Art. 102 din OUG 195/2002
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
(la 01-09-2014, Partea introductivă a alin. (3) al art. 102 a fost modificată de lit. e) a pct. 35 al art. I din ORDONANȚA nr. 21 din 26 august 2014, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 635 din 29 august 2014, prin înlocuirea expresiei "autovehicul sau tramvai" cu expresia "autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai". )
a) conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;
........................................

In principiu ar trebui sa fie mentionata posibilitatea platii la jumatate (in 15 zile) in PV de contraventie, nu exista in codul rutier o exceptie in cazul conducerii sub influenta bauturilor alcoolice.

In plus insa sunteti obligat de lege sa sustineti testul 13/15 :
Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.
(2) Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se susține, în mod obligatoriu, și în cazurile în care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie pentru o perioadă de 90 de zile, potrivit art. 103 alin. (1) lit. c), până la expirarea acesteia.
(3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) și (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație sau nu se prezintă pentru susținerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.
(4) În cazul formulării, potrivit art. 104 alin. (3) sau (5), a cererii de reducere a perioadei de suspendare stabilite în una dintre situațiile prevăzute la alin. (1) sau (2), testul de verificare se susține până în a 30-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
(la 16-08-2019, Capitolul VII a fost completat de Punctul 5, Articolul I din ORDONANȚA nr. 11 din 12 august 2019, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 675 din 13 august 2019 )

Atentie insa, daca promovati testul, in 30 de zile, puteti cere reducerea pedepsei la doar acele 30 de zile, daca nu-l promovati in 90 de zile, mai luati un supliment de 30.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2022
latka, utilizator
Da mi sau luat 9 puncte și mi sa zis ca pot plăti amenda pe jumătate dar nu stiu in cat timp o pot plăti jumătate
Pai vi s-a explicat de două ori ca termenul legal e de 15 zile (de la data întocmirii PV de contravenție).

catalinciprian a scris:

Da mi sau luat 9 puncte și mi sa zis ca pot plăti amenda pe jumătate dar nu stiu in cat timp o pot plăti jumătate

Revin cu o ultima intrebare va rog trebuie sa sustin neapărat acel test 13 din 15 intrebari daca nu ma prezint mi sa mai adauga inca 30 de zile sau raman la 90 de zile

latka a scris:

Pai vi s-a explicat de două ori ca termenul legal e de 15 zile (de la data întocmirii PV de contravenție).

catalinciprian a scris:

Alte discuții în legătură

Accident culpa comuna cu vatamare Ovidiu25122001 Ovidiu25122001 Am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamare, a fost culpa comuna el depasea coloană oprita la bariera, eu ieșeam de pe o strada laterala si faceam ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat alcool laura80a laura80a Buna seara! Am urmatoarea situatie...permis suspendat 90 zile (pt alcool 0,13). Din ce am citit se poate sustine examenul de redobandire si reducerea ... (vezi toată discuția)
Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)