avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Am o problema cu umezeala si condensul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Am o problema cu umezeala si condensul peretilor dinspre ...

Buna ziua. Am o problema cu umezeala si condensul peretilor dinspre localul comercial nefolosit de alaturi. explic: Am cumparat acest apartament (2 camere) in urma cu 2 ani iar acest local a fost parte din apartament (3 camere) in urma cu 10 ani . Peretii sunt unu din beton(150mm grosime) iar celalalt din BCA(100mm grosime) ambii fiind izolati cu polistiren pe interior (in apartament) . Problema e ca orice mobilier pun pe acel perete imi produce o umezeala care la randul ei daca nu este stearsa , duce la mucegai. umezeala in apartament o mentin in 50% folosind desumidificator dar dupa dulapuri nu are efect daca nu las o distanta de o palma (lucru care imi reduce spatiul si reduce trecerea pe langa). Am vb cu proprietarul localului , dar nu pare interesat de problema (continua sa puna anunturi de chirie). Usa localului e subreda si nu ofera o izolatie fata de zero grade care sunt la afara. Intrebarea este la cine va trebui sa apelez ? sau cu cine sa discut problema , mai departe?
Are proprietarul localului vreo obligatie de izolare fata de mine? localul pare abandonat de 10 ani desi exista proprietar
Multumesc
Cel mai recent răspuns: jackducu , utilizator 23:13, 20 Ianuarie 2022
Da, puteti sa il cereti in instanta sa fie obligat sa izoleze. Se va dispune o expertiza din care sa reiasa ca neizolarea acelui perete e buba.
Daca amaibail nu puteti solutiona,notificati oficial administartorul/proprietarul spatiului cu obligatia asigurarii starii tehnice a partii individuale -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
MULTUMESC DE AJUTOR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E corect sa izolezi peretii pe interior? petitemichele petitemichele Buna ziua, Locuiesc la etajul 4 si as dori sa izolez bucataria.De cativa ani apare condes pe timp de iarna, mai ales de cand apartamentul de la 3 nu mai este ... (vezi toată discuția)
Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari, spatiu primarie nefolosit la parter amyclau amyclau Buna seara. Stiu ca atunci cand la ultimul etaj al unui bloc se izoleaza din cauza ca ploua in casa etc. toti proprietarii din blocul respectiv contribuie la ... (vezi toată discuția)