avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua comunitate. În dorința de a găsi un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua comunitate. În dorința de a găsi un răspuns, va ...

Bună ziua comunitate. În dorința de a găsi un răspuns, va scriu aici, sper a găsi un răspuns. În urma cu un an de zile, bunicul meu din partea tatălui a decedat.. Tatăl meu mai are 2 surori și un frate, fratele fiind cu handicap de gradul 1. Bunica mea trăiește.. Încă nu am făcut taxa de succesiune deoarece noi trăim în alta tara și timpul nu ne a permis din păcate.. Bunicul meu avea un apartament și un teren la țara. Sora cea mare a tatălui meu nu a mai păstrat legătură cu noi sau cu bunicii, însă acum la moștenire și-a adus aminte.. Întrebarea mea ar fi următoarea : cum se poate proceda pentru a începe taxa de succesiune sa zic asa, cei 2 frați și bunica mea sunt de acord sa dea "Semnătura" în favoarea tatălui meu. Problema este cu sora"instrainata" care nici la telefon nu răspunde? Care ar fi primul pas în aceasta situație? Menționez ca din 2015 și pana în prezent tatăl meu tirmite bani lunar celor rămași acasa(bunica, și cei 2 frați). Vor conta aceste lucruri la partaj. Mulțumesc mult!!

Alte discuții în legătură

Mostenire cu bucluc :) UnCetatean2 UnCetatean2 Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: prin 1970, tatal meu a fost repartizat / a ales un post (loc de munca) la ap. 600 km de locul natal. O \"gaseste\" ... (vezi toată discuția)
Cum pot mosteni casa bunicilor? ellena ellena Buna ziua. Bunicii paterni au decedat acum 20 respectiv 10 ani. Au ramas 6 frati si surori, copii ai defunctilor ca mostenitori legali. Nu s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Succesiune directa bunic -> nepot leoberti leoberti Buna ziua. \"Detin\" un teren al carui proprietar este bunicul meu (decedat). As dori sa il trec direct pe numele meu fara a-l mai trece pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)