avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM cu probleme

La firma la care lucrez angajatorul a pus in CIM al angajatilor o clauza de neconcurenta in care scrie ca dupa incetarea CIM angajatul nu are voie sa presteze aceleasi activitati catre terte persoane, aceste terte persoane fiind "societati comerciale, care desfasoare activitati la data incetarii CIM, ale caror nume nu poate fi specificat deoarece piata lor este intr-o continua schimbare".

Conform art. 21, alin. 2, angajatorul trebuie sa PREVADA IN MOD EXPRES tertii in favoarea carora se interzice prestarea activitatilor aflate sub incidenta clauzei de neconcurenta.

Din experienta dumneavoastra, considerati ca in fraza citata mai sus se prevad in mod expres tertii in favoarea carora se interzice prestarea activitatilor aflate sub incidenta clauzei de neconcurenta?
Cel mai recent răspuns: Diana Roibu , utilizator 21:00, 8 Septembrie 2006
da, societatile comerciale sunt tertii.
E logic ca societatile comerciale sunt tertii, dar ei nu trebuie specificati IN MOD EXPRES in sensul ca trebuie sa se dea numele acestora?
NU ESTE NECESAR SA SE DEA NUMELE ACELOR TERTI.
"tertii" pot fi identificati generic, tocmai pentru ca piata este intr-o continua schimbare - de ex. "societati comerciale care activeaza in domeniul extractiei si prelucarii titeiului".... e destul de clar unde nu poti sa lucrezi , nu-i asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta peteredy peteredy Buna seara! Am semnat un contract de munca acum un an si o luna, contract care include si o clauza de neconcurenta, potrivit careia nu am voie sa prestez ... (vezi toată discuția)
Clauza neconcurenta ionutz_86 ionutz_86 Buna ziua, Pe parcursul actualului job am semnat un adițional de mărire de salariu dar in care apare su clauza de neconcurenta. Se specifica codurile caen ... (vezi toată discuția)