avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se pot cere penalitati la sume retinute din salariu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se pot cere penalitati la sume retinute din salariu eronat si ...

Se pot cere penalitati la sume retinute din salariu eronat si nevirate inapoi catre salariat?
Cel mai recent răspuns: SophieB , utilizator 11:05, 20 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
Multumesc mult!
Despagubirea in ce ar consta ? se pot cere penaliati la suma nevirata ( in temeiul unei legi) si in ce cuantum ...0.01% pe zi sau alt procent.
Va specific ca s-a ajuns cu angajatorul sa se rezolve pe cale amiabila, dar sa-i transmit o cerere cu suma si penalitatile calculate .
Si pe cati ani in urma pot cere ? 3 sau 5 ani ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu raportează veniturile la anaf alex1234alex alex1234alex Am o problemă. Toate băncile îmi refuză cererea de credit pe motiv că ceva nu este în regulă cu veniturile mele. Eu bănuiesc că angajatorul nu le-a ... (vezi toată discuția)
Daune morale- conditii aroxana22 aroxana22 Buna ziua. As dori sa stiu in ce conditii pot solicita in instanta daune morale fostului angajator. Mentionez ca am castigat procesul cu ei. Acum doresc sa ii ... (vezi toată discuția)
Despagubiri MihaelaAna MihaelaAna Sotul meu a avut un conflict de munca la firma care lucra iar in urma acestui conflict a facut o depresie severa si a fost pensionat pe caz de boala,i-el poate ... (vezi toată discuția)