Am perdut cartea de munca . Am lucrat la Schela de petrol Zemes si schela de petrol Modirzau . Pentru a recupera anii de vechime unde ar trebui să mă adresez ?
Trebuie sa va adresati catre:
- Inspectoratul Teritorial de munca pentru a solicita o copie a cartii de munca aflata in evidentele lor
- Casa de Pensii Judeteana pentru a solicita o situatie a stagiului de cotizare
- Fostul angajator pentru a va furniza o copie certificata a actelor aflate in dosarul dvs. de personal si o adeverinta de vechime.
Daca fostul angajator nu mai exista, trebuie sa aflati unde a ajuns arhiva acestuia de documente, avand in vedere
ca exista obligatia legala de a pastra dosarele de personal timp 75 de ani de la crearea lor, iar statele de plata timp de de ani de la crearea lor.
Multumesc pt răspunsul dv . Întrebări;
- solicitarea către un angajator sau al lichidatorului întreprinderii se poate face fără ANUNTUL IN MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, de pierderea carnetului de munca ?
- solicitarea se face in mod oficial de persoana interesată sau de un avocat?
- exista un formular anume pt aceasta solicitare ?
- daca in evidențele întreprinderii sau a celor care au preluat arhivele nu se gasesc datele cerute cum se procedează pt obținerea vechimii ?
1. Inspectoratul Teritorial de munca nu detine copii a carnetelor de munca aflata in evidentele lor.
2. Solicitarea către un angajator sau al lichidatorului întreprinderii ar trebui insotita cu fotocopia M.Of. in care s-a publicat pierderea carnetului de munca.
3. Solicitarea se face fie de persoana interesată sau de un avocat in mulele acestuia.
Situație imposibilă.
- ca sa fie publicat, anunțul in Monitorul Oficial trebuie să conțină NUMARUL SI SERIA cărții de munca .
- ca sa obții vechimea ai nevoie de monitorul oficial cu anunțul de pierderea cărții de munca . Cum se poate face ?