avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am pierdut cartea de munca. Am lucrat la Schela de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am pierdut cartea de munca. Am lucrat la Schela de petrol Zemes ...

Am perdut cartea de munca . Am lucrat la Schela de petrol Zemes si schela de petrol Modirzau . Pentru a recupera anii de vechime unde ar trebui să mă adresez ?
Cel mai recent răspuns: Viorel Balica , utilizator 18:39, 21 Ianuarie 2022
Trebuie sa va adresati catre:
- Inspectoratul Teritorial de munca pentru a solicita o copie a cartii de munca aflata in evidentele lor
- Casa de Pensii Judeteana pentru a solicita o situatie a stagiului de cotizare
- Fostul angajator pentru a va furniza o copie certificata a actelor aflate in dosarul dvs. de personal si o adeverinta de vechime.

Daca fostul angajator nu mai exista, trebuie sa aflati unde a ajuns arhiva acestuia de documente, avand in vedere
ca exista obligatia legala de a pastra dosarele de personal timp 75 de ani de la crearea lor, iar statele de plata timp de de ani de la crearea lor.
Multumesc pt răspunsul dv . Întrebări;
- solicitarea către un angajator sau al lichidatorului întreprinderii se poate face fără ANUNTUL IN MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, de pierderea carnetului de munca ?
- solicitarea se face in mod oficial de persoana interesată sau de un avocat?
- exista un formular anume pt aceasta solicitare ?
- daca in evidențele întreprinderii sau a celor care au preluat arhivele nu se gasesc datele cerute cum se procedează pt obținerea vechimii ?
1. Inspectoratul Teritorial de munca nu detine copii a carnetelor de munca aflata in evidentele lor.

2. Solicitarea către un angajator sau al lichidatorului întreprinderii ar trebui insotita cu fotocopia M.Of. in care s-a publicat pierderea carnetului de munca.

3. Solicitarea se face fie de persoana interesată sau de un avocat in mulele acestuia.

4. Actiunea in instanta/
Situație imposibilă.
- ca sa fie publicat, anunțul in Monitorul Oficial trebuie să conțină NUMARUL SI SERIA cărții de munca .
- ca sa obții vechimea ai nevoie de monitorul oficial cu anunțul de pierderea cărții de munca . Cum se poate face ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea cartii de munca ce se poate face atunci cad o persoana ... JOHNVASILE JOHNVASILE Pierderea Cartii de Munca Ce se poate face atunci cad o persoana si-a perdut cartea de munca si a indeplinit varsta de pensionare (vezi toată discuția)
Buna seara, pentru fabrica de chibrituri, gsmc vulcan , ips, ... Memo111joker Memo111joker Buna seara, Pentru fabrica de chibrituri, gsmc vulcan , Ips, prestari servicii si tribunal cum pot avea adeverinte de vechime, state etc pt pensie? Cartile ... (vezi toată discuția)
Recuperare date de pe cartea de munca declarata pierduta samuraro samuraro daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: un angajator mi-a \"pierdut\" cartea de munca, am reusit sa gasesc in casa o copie cu datele mele de munca pana in ... (vezi toată discuția)