avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încadrare în treapta profesională ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încadrare în treapta profesională necorespunzătoare Bună ziua, vă rog să mă lămuriți într-o speță. Am fost ...

Bună ziua, vă rog să mă lămuriți într-o speță. Am fost angajat în anul 2018 în sectorul bugetar (M A I) , ca muncitor calificat - lăcătuș, având la data angajării o vechime în muncă de 23 ani, din care 5 ani și 3 luni ca lăcătuș (meseria de bază fiind - lăcătuș) . Cu toate acestea, am fost încadrat în treapta profesională IV (corespunzătoare celor fără vechime sau cu vechime mai mică de 3 ani).Am contestat (verbal) la vremea respectiva, însă mi s-a răspuns că așa s-a scos la concurs postul,cu toate că în anunțul de concurs se stipula clar - lăcătuș I - IV.
Aș dori să știu dacă am șanse să contest încadrarea (există vre-o bază legală ptr. a face asta)? . Mulțumesc, o zi bună.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
Johnybubu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:46, 21 Ianuarie 2022
Incadarea din 2018 ???
Exact. Să înțeleg că este tardiv ptr. a se "remedia" problema? Oricum, există sau nu bază legală pentru încadrarea în trepte profesionale? Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Incadarea din 2018 ???

Legea 153/2017
art.31
....
(5) Promovarea în funcții, în grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizează pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului, dacă nu este reglementată altfel prin statute sau alte acte normative specifice.
(6) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcție de performanțele profesionale individuale, apreciate cu calificativul „foarte bine“, cel puțin de două ori în ultimii 3 ani de activitate, de către comisia desemnată prin dispoziție a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, reprezentanții salariaților, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
Mulțumesc, însă,... Problema mea se referă la încadrarea corectă a treptei profesionale LA MOMENTUL ANGAJĂRII, în ceea ce privește promovarea, eram în temă. Mulțumesc oricum ptr. amabilitate.

Cornel Vasile a scris:

Legea 153/2017
art.31
....
(5) Promovarea în funcții, în grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizează pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului, dacă nu este reglementată altfel prin statute sau alte acte normative specifice.
(6) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcție de performanțele profesionale individuale, apreciate cu calificativul „foarte bine“, cel puțin de două ori în ultimii 3 ani de activitate, de către comisia desemnată prin dispoziție a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, reprezentanții salariaților, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.

Trebuia sa contestati atunci incadrarea in treapta profesionala ...

Alte discuții în legătură

Promovare alexandrinagina alexandrinagina are dreptul la promovare ????? o salariata in functia de referent se afla la gradul I(MAX). in legea cadru 153/2017 exista si gradul următorIA pt aceasta ... (vezi toată discuția)
Legea muncii-promovarea la propunerea sefului. mirei_80 mirei_80 buna ziua, va rog sa-mi spunerti daca, dupa noua legea a muncii, se mai poate face promovarea la propunerea sefului. daca se poate si baza legala, articolul, ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere si ingrijire a copilului Rlk mihalcea Rlk mihalcea Buna ziua. Sunt functionar public inspector asistent angajat din anul 2015 aprilie. In anul 2017 am intrat in CIC. Ma voi intoarce la serviciu in noiembrie ... (vezi toată discuția)