avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încadrare în treapta profesională ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încadrare în treapta profesională necorespunzătoare Bună ziua, vă rog să mă lămuriți într-o speță. Am fost ...

Bună ziua, vă rog să mă lămuriți într-o speță. Am fost angajat în anul 2018 în sectorul bugetar (M A I) , ca muncitor calificat - lăcătuș, având la data angajării o vechime în muncă de 23 ani, din care 5 ani și 3 luni ca lăcătuș (meseria de bază fiind - lăcătuș) . Cu toate acestea, am fost încadrat în treapta profesională IV (corespunzătoare celor fără vechime sau cu vechime mai mică de 3 ani).Am contestat (verbal) la vremea respectiva, însă mi s-a răspuns că așa s-a scos la concurs postul,cu toate că în anunțul de concurs se stipula clar - lăcătuș I - IV.
Aș dori să știu dacă am șanse să contest încadrarea (există vre-o bază legală ptr. a face asta)? . Mulțumesc, o zi bună.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
Johnybubu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:46, 21 Ianuarie 2022
Nu am găsit nici atunci "baza legală" care să facă referire la momentul angajarii. (doar despre promovare)

Cornel Vasile a scris:

Trebuia sa contestati atunci incadrarea in treapta profesionala ...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista în Legea 153/2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare alexandrinagina alexandrinagina are dreptul la promovare ????? o salariata in functia de referent se afla la gradul I(MAX). in legea cadru 153/2017 exista si gradul următorIA pt aceasta ... (vezi toată discuția)
Legea muncii-promovarea la propunerea sefului. mirei_80 mirei_80 buna ziua, va rog sa-mi spunerti daca, dupa noua legea a muncii, se mai poate face promovarea la propunerea sefului. daca se poate si baza legala, articolul, ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere si ingrijire a copilului Rlk mihalcea Rlk mihalcea Buna ziua. Sunt functionar public inspector asistent angajat din anul 2015 aprilie. In anul 2017 am intrat in CIC. Ma voi intoarce la serviciu in noiembrie ... (vezi toată discuția)