avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cu trei proprietari in indiviziune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cu trei proprietari in indiviziune.

Buna ziua

Cazul unui teren cu trei proprietari in INDIVIZIUNE. Unul din proprietari vrea sa cumpere de la ceilalti doi partile lor. Fiind proprietari in indiviziune cei doi vor trebui sa se puna de acord sa vinda amindoi partea de proprietate comuna. Ce se intimpla daca unul din cei doi nu vor sa vinda? Poate celalalt sa vinda fara sa se recurga la partaj?
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 20:57, 21 Ianuarie 2022
Buna seara,
Coproprietarul are dreptul sa instraineze partea care i se cuvine, fara a iesi din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire- cum sa procedez sa-mi pastrez jumatatea rududoo rududoo Buna ziua, Impreuna cu fratele meu suntem mostenitorii unei case(din paianta)+ depeninta si curte ( aprox 25 ari) intravilan intr-o comuna din jud. Olt. ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan in indiviziune - nu reusesc sa dau de ceilalti mostenitori. anyidulike anyidulike Buna ziua ! Am un teren intravilan ( cu un imobil construit pe el) obtinut printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Persoana de la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren - 4 proprietari meleasaliviu meleasaliviu Buna ziua, In actul de proprietate al unui teren agricol sunt 4 proprietari. Unul dintre ei vrea sa vanda partea lui (total teren 8 ha). Pe el nu sunt ... (vezi toată discuția)