avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un minor de 16 ani poate face plangere penala singur ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un minor de 16 ani poate face plangere penala singur pentru infractiunea ...

Un minor de 16 ani poate face plangere penala singur pentru infractiunea de furt simplu?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:48, 23 Ianuarie 2022
Pentru persoana lipsită de capacitatea de exercițiu, plângerea se face de reprezentantul său legal. Persoana cu capacitate de exercițiu restrânsă poate face plângere cu încuviințarea persoanelor prevăzute de legea civilă. În cazul în care făptuitorul este persoana care reprezintă legal sau încuviințează actele persoanei vătămate, sesizarea organelor de urmărire penală se face din oficiu.
Ultima fraza am citit-o chiar ieri in cartea profului! Multumesc mult!
Si care, la origine, se afla in codul de procedura penala. Incepeti cu codurile :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt minora (15ani) si as dori sa depun o plangere, dar fara ca parintii mei sa afle. Larissa__ Larissa__ Recent am fost agresata sexual de catre un baiat de 19 ani. Acesta imi facea avasnuri de ceva timp pe care le refuzam. Fiind in acelasi grup de prieteni ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre o plangere normala si o plangere penala? ... silviu39 silviu39 care este doferenta dintre o plangere normala si o plangere penala? si ce acte ai nevoie pt a depune o plangere penala? si daca se poate depune o plangere ... (vezi toată discuția)
Violența în familie farcasc farcasc Intr-un dosar in care partea vatamata este un minor in varsta de 5 ani, si parintii au fost decazuti din drepturile parintesti, noul reprezentant atribuit al ... (vezi toată discuția)