avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperare bijuterii confiscate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperare bijuterii confiscate

se pot recupera bijuterile din aur in urma efectuarii unei perchezitii? perchezitia a vut loc in 2002, persoana respectiva fiind scoasa de sub urmarire penala
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 07:32, 22 Ianuarie 2010
Daca n-au fost confiscate, da.
da. atita timp cit acestea nu au constituit obiectul material ai infractiunii si prin hotarirea judecatoreasca persoana considerata autor, nu a fost inculpata si pedepsita se impunea restituirea bunurilor .
catalin ciobanu a scris:

da. atita timp cit acestea nu au constituit obiectul material ai infractiunii si prin hotarirea judecatoreasca persoana considerata autor, nu a fost inculpata si pedepsita se impunea restituirea bunurilor .

si ce fel de actiune ar trebui initiata?
In primul rand trebuie sa ne relatati motivarea procurorului din ordonanta de scoatere de sub urmarire penala. Sa ne spuneti daca aveti un proces verbal prin care vi s-au ridicat bijuteriile sau o dovada. Dupa studierea acestora va putem indica procedura de urmat.
De catre cine si prin ce act s-a dispus scoaterea de sub urmarirea penala ?
Ce s-a dispus la scoaterea de sub urmarirea penala cu privire la bunurile confiscate ?
Ce este inserat in procesul verbal de confiscare, cu privire la masura confiscarii ?(sunt confiscate fiind obiect al unei fapte penale sau cu titlul asigurator)

Alte discuții în legătură

Restituire bunuri megg megg Buna ziua ! Am si eu nevoie de un ajutor si anume, niste informatii legate de recuperearea obiectelor ridicate in urma unei perchezitii domiciliare. In iunie ... (vezi toată discuția)
Restituire bunuri confiscate in penal Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca cu ocazia perchizitiei domiciliare intr-un dosar penal au fost ridicate o serie de bunuri in vederea confiscarii. instantade fond a dispus ca o parte din ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac sa mi recuperez banii pe 21 august 2009 s a facut o perchezitie la mine acasa deoarece fiul meu minor era acuzat de furt si talharie,la aceea perchezitie mi au fost cofiscate mai ... (vezi toată discuția)