avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... restituire bunuri confiscate in penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

restituire bunuri confiscate in penal

cu ocazia perchizitiei domiciliare intr-un dosar penal au fost ridicate o serie de bunuri in vederea confiscarii. instantade fond a dispus ca o parte din acestea sa fie returnate, solutie ramasa definitiva actualmente.
care este procedura de urmat in vederea returnarii acestora : bani, bijuterii, etc...?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:57, 11 Decembrie 2009
Pe baza procesului verbal de ridicare al obiectelor , posesorul bunurilor ar trebui sa se prezinte in vederea ridicarii de , la organul de urmarire penala care a efectuat perchezitia. :D Normal stiu ca intai era necesara pronuntarea unei hotarari definitive, dar pentru ca este vorba despre restituirea doar a unei parti din bunuri, acelea care s-a dovedit ca nu sunt produs al infractiunii, ele trebuie restuite.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator
procurorul nu prea mai participa de multa vreme pe la perchizitii....!!!!!!!!
Se adreseaza cerere motivata la organul judiciar.
Se pot restitui si in cursul procesului penal in faza de urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bijuterii confiscate ana cata ana cata se pot recupera bijuterile din aur in urma efectuarii unei perchezitii? perchezitia a vut loc in 2002, persoana respectiva fiind scoasa de sub urmarire penala (vezi toată discuția)
Mandat perchezitie domiciliar / alte nelamuriri iqwert iqwert Buna ziua tuturor, Am cateva intrebari legate de perchezitii domiciliare/proceses penale: 1: care este procedura legala prin care se obtine un mandat de ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac sa mi recuperez banii pe 21 august 2009 s a facut o perchezitie la mine acasa deoarece fiul meu minor era acuzat de furt si talharie,la aceea perchezitie mi au fost cofiscate mai ... (vezi toată discuția)