avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarare abuziva fara vot
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarare abuziva fara vot

De curand s-au montat senzori de miscare pentru iluminatul pe casa scarii.Hotararea s-a luat fara a fi aprobata de 2/3 din membrii Adunarii Generale.Cum pot proceda pentru a anula aceasta hotarare si a reveni la iluminatul cu becuri?
Doresc sa precizez ca sensibilitatea de detectie a acestora este indoielnica (stau langa el ,ba se aprinde,ba nu) , iar pretul de persoana estimativ pentru perioada cand erau montate becuri (dintre care economice) era de 7 lei. Scara blocului nu beneficiaza de iluminat natural si e bezna.Imi doresc sa revoc hotararea si sa se revina la iluminatul cu becuri.Va rog sa ma ajutati.Sunt persoane in varsta si copii care nu merita sa aiba parte de acest tratament.Multumiri.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2022
Alex-U, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alex-U , utilizator 13:06, 15 Februarie 2022
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotararile se iau cu jumatate plus unul, nu cu doua treimi.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 51
Adunarea generala a asociatiei de proprietari hotaraste, cu acordul a doua treimi din numarul total al proprietarilor din condominiu, asupra oricarei actiuni vizand modernizarea condominiului, cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent apartinand imobilului respectiv, adaugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de cladiri destinate folosintei comune sau crearea unor astfel de corpuri, cu conditia ca ea sa fie conforma destinatiei condominiului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
doar judecatoria poate anula aceasta decizie.....dar merita?
in prima faza mai bine cereti reglarea lor in functie de necesar(sensibilitate,durata)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotărârea este nulă de drept pentru că nu au fost consultați locatarii.Cum procedez pentru a se reveni la starea inițială de iluminare(cu becuri) ?
Întocmesc o listă cu proprietarii care doresc acest lucru și o supun atenției administratorului care este obligat,din punct de vedere legal dacă se crează majoritatea de 2/3, să implementeze această hotărâre?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
repet...nulitatea o poate constata doar o instanta

strangeti semnaturi de la 20% din proprietari si convocati o adunare in care sa discutati aceasta problema

Alte discuții în legătură

Intrebare consum lumina pe scara AlinaMaria23 AlinaMaria23 Cam cati kw de lumina poate consuma scara unui bloc de 3 etaje? Mentionez ca exista 8 becuri pe senzor. (vezi toată discuția)
Problema cu lumina de pe scara, va rog sugestii ellena ellena Locuiesc intr-un bloc cu scara neiluminata natural, si de aceea pe fiecare palier exista in permanenta un bec aprins, mai putin la ultimul etaj unde este ... (vezi toată discuția)