avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. M-am mutat de curand si in blocul (cu o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. M-am mutat de curand si in blocul (cu o singura scara) ...

Buna ziua. M-am mutat de curand si in blocul (cu o singura scara) in care locuiesc nu exista iluminat in fata intrarii si nici pe casa scarii. Am aproape 2 luni de cand merg saptamanal la asociatie pentru aceasta problema. Administratorul se face verde la fata cand ma vede deja dar nu are nici cea mai mica intentie sa rezolve acest aspect. Nu stiu de cand blocul nu are lumina pe casa scarii, nu stiu cum stau ceilalti vecini. As vrea sa stiu ce instrumente am eu, ca proprietar, la indemana sa fortez asociatia sa faca ceva. Mi se pare o chestiune de civilizatie si de siguranta dar nu reusesc sa conving administratorul. A spus ca vor fi cheltuieli mari cu energia electrica ca vor sta becurile aprinse non-stop. I-am propus iluminat cu senzor de miscare - a spus ca locatarii devin vulnerabili la hoti care vor sta la colt si vor da in cap. Dupa cateva saptamani a spus ca a incercat sa gaseasca un electrician dar nu gaseste. Saptamana trecuta m-a intrebat cine va plati asemenea reparatii.
Intrebarea e - am eu vreun instrument la indemana sa pot determina asociatia sa ia niste masuri?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 19:27, 21 Septembrie 2023
Trebuie sa vorbiti cu presedintele,nu cu administratorul.
Dar ar fi putut si el sa rezolve problema f usor. Cred ca nu este administrator....cum adica, tot el intreaba cine plateste???
Cu presedintele am vorbit, am confundat titulaturile. Da, intreaba cine plateste. I-am spus ca locatarii, prin fond de reparatii dar ... mi-a reprosat ca voi contribui fictiv la plata pentru reparatii. Nu am inteles cu ar fi contributia fictiva dar in fine. Nu vreau decat lumina la intrarea in bloc si pe scara dar probabil cer prea mult.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se plateste din fondul de reparatii. Administratorul stie cum se face...
Presedintele bate campii...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E un bloc cu probleme in care vechii locatari s-au obișnuit să locuiască in acele condiții si nu vor să schimbe nimic.
Trebuie să luptați dacă vreți să schimbați ceva.
Poate candidați pentru funcția de președinte al asociației.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un prim pas ar fi sa sesizati asociatia in scris, cu nr. de inregistrare/ data si sa le amintiti ca in situatia inregistrarii unui eveniment nedorit cauzat de lipsa iluminatului, sunt direct raspunzatori si pasibili de a plati daune materiale si/ sau daune morale, dupa caz, in conditiile deschiderii unei actiuni in instanta.

Alte discuții în legătură

Problema cu lumina de pe scara, va rog sugestii ellena ellena Locuiesc intr-un bloc cu scara neiluminata natural, si de aceea pe fiecare palier exista in permanenta un bec aprins, mai putin la ultimul etaj unde este ... (vezi toată discuția)
Hotarare abuziva fara vot Alex-U Alex-U De curand s-au montat senzori de miscare pentru iluminatul pe casa scarii.Hotararea s-a luat fara a fi aprobata de 2/3 din membrii Adunarii Generale.Cum pot ... (vezi toată discuția)
Intrebare consum lumina pe scara AlinaMaria23 AlinaMaria23 Cam cati kw de lumina poate consuma scara unui bloc de 3 etaje? Mentionez ca exista 8 becuri pe senzor. (vezi toată discuția)