avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. AS DORI SA INTREB DACA SE POATE FACE UN ACT ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. AS DORI SA INTREB DACA SE POATE FACE UN ACT PRIN CALE ...

Buna ziua.
As dori sa intreb daca se poate face un act prin cale legala ca o persoana care a trait in concubinaj si traiesc inca in afara de cununia civila, sa treaca pe acelasi nume, sa poata avea dreptul la despagubiri in cazul in care decedeaza sau pleaca din locuinta. eu momentan traiesc in concubinaj cu cineva de peste 5 ani, suntem cununati religios dar nu civil si as vrea sa pot face un act cu sotul sa nu fiu data afara peste timp de copii lui daca ceva se intampla cu el sau daca se intampla sa ne despartim sa pot fi despagubita, in conditiile in care am participat in egala masura la inbunatatiri si renovari.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Actul se numește căsătorie.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cununia dvs religioasa nu are nici o valoare in fata legii.Poate sa va faca un testament,puteti asa cum s a mentionat anterior sa va casatoriti,,puteti sa strangeti din timp actele care dovedesc investitia dvs daca bnanuiti ca nu are ganduri serioase de viitor etc...
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca il convingeti sa va dea drept de uzufruct viager pe casa sau macar pe o camera, v-ati scos. Asta ar insemna ca nu va mai da nimeni afara si ca puteti renunta la drept pt o suma de bani , asta ca sa va recuperati investitia.
Sau sa faceti la notar un act prin care sa va DONEZE o cota parte din casa. Un sfert, o jumatate .....Cu acutul de donatie deveniti proprietar cu drepturi depline pe cota dv. Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se schimbă după cununia civilă? este acceptat concubinajul? alex1234alex alex1234alex Bună ziua! Întrebarea mea este ce se schimbă după cununia civilă? Este acceptat concubinajul? Trăiesc cu logodnicul meu în concubinaj, iar mie nu îmi ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare intre mine si fiul meu liana vasilica liana vasilica deoarece am mari probleme de sanatate as dori sa vand casa fiului meu. as vrea sa stipulez in contract sa nu pot fi data afara din casa atat cat traiesc si el ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile in casatorie? cucugeorge cucugeorge Buna ziua. Sunt un fiu de un tata care sa recasatorit la 60 de ani,dar doar prin biserica,nu si la primarie. Tata e despartit legal de mama,si deja au facut ... (vezi toată discuția)